Hava Durumu

Bir dil ustası, adı Kemal

Yazının Giriş Tarihi: 27.02.2016 07:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.02.2016 07:52
Nilüfer Belediyesi geleneksel “YılınYazarı” etkinliğinde 2016 yılını Yaşar Kemal’e adamıştı.  Bu yılın ilk Yaşar Kemal etkinliği “Yaşar Kemal’i Anlamak, Anlatmak” semineriyle gerçekleşti-rildi. Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü tarafından yazar Feridun Andaç’ın katılımıyla Nazım Hikmet Kültürevi’nde gerçekleşen etkinliğe, ilgi büyüktü.
Seminerin  öncesinde katılımcılara Feridun Andaç’ın “Yaşar Kemal Bir Ömür Edebiyat” isimli kitabı armağan edildi. 
Andaç  konuşmasında Yaşar Kemal’in kullandığı dile dikkat çekerek, bunun derslerde başlı başına irdelenebileceğini söyledi. 

Yaşar Kemal’in edebi-yatın bütün türlerinde yapıtlar verdiğini belirten Andaç, “Kendisi bir dil ustasıdır. Hem dil duygusunu veren hem de yazdıklarıyla karşımıza coğrafyasını tanıtan, bunların nasıl anlatılabileceğini gösteren bir yazardır. Dil duygusu ve dil bilincini bizim önümüze koyan, dille düşünerek ve toplumun insanın gerçekliğini anlatmadan, nelerin nasıl yapılabileceğini gösteren bir yazardır” dedi.

BUSİAD, Önen ve Sanayi 4.0

BUSİAD, geçtiğimiz günlerde OSD Başkanı Kudret Önen’i ağırladı. Önen yaptığı konuşmada Sanayi 4.0’a yani 4. Sanayi Devrimi’ne dikkat çekip, bunun kaçırılmaması gerektiğini vurgulamıştı.
Bu noktada BUSİAD’ı kutlamak gerekir. Çünkü, BUSİAD’ın Aralık 2015’te yapmış olduğu Yenilikçilik ve Yaratıcılık Sempozyumu’nun ana teması Sanayi 4.0’dı.

Hulusi Şentürk Bursa’da

Türk Standartları Enstitüsü eski Başkanı ve AK Parti Milletvekili Hulusi Şentürk, bugün Bursa’ya geliyor.  
TSE Başkanlığı döneminde Otomotiv Test Merkezi konusuna çok emek harcayan ve bu merkezin Yenişehir’e gelmesinde önemli katkıları olan Hulusi Şentürk bugün Bursa’da önemli bir konferans verecek.
Hulusi Şentürk, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda bugün saat 14:00’te vereceği konfe-ransta “Standardizasyonun ekonomiye faydalarını” anlatacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.