Hava Durumu

BOSİAD’dan Türkiye’de bir ilk

Yazının Giriş Tarihi: 06.06.2015 08:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.06.2015 08:14
Bursa ülkemizde bir ilki daha gerçekleştirdi. Kısa adı BOSİAD olan Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği, ülkemizde ilk kez  “Çevreye Duyarlı Sanayi Tesisi Yarışması” düzenledi.
Yarışmanın ödül töreni BOSB Sosyal Tesisleri’nde yapıldı.
Törene Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Erdem, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk katıldı.
Ev sahipliğini BOSİAD Başkanı İlker Oral yaptı.  
Yarışma sonunda “Çevreye Kirletici Etkisi Yüksek Olan Tesislerde”  Rudolf  Duraner,  “Çevreye Kirletici Etkisi Olan Tesislerde”   İpeker ve “İzin-Lisan Muafiyeti Olan Tesislerde “  Beyçelik  ödül aldı.
BOSİAD’ı ve ödül alan  kuruluşları kutluyorum.

Oral:”Kirletmeden  üretim” modeli

 BOSİAD ödül törenindeki konuşmasında çevreye ve çevre duyarlılığının önemine dikkat çeken BOSİAD Başkanı İlker Oral şunları söyledi:
“Bugün teknolojik yönden gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin karşı karşıya kaldığı en önemli problemlerden biri çevre sorunlarıdır.  Bu nedenle, çevre kalitesinin korunmasında firmalara önemli görevler düşmektedir. Bir ülkenin refaha kavuşmasında ve insanların daha iyi koşullarda yaşamasında sanayileşmenin önemi elbette büyüktür. Ama diğer yandan unutulmamalıdır ki; sanayileşme, bir kalkınma aracıdır; doğaya karşı bir gelişim olmamalıdır. Kirletip temizlemek yerine ‘kirletmeden üretim’ modeli önemli ” 

BTSO 126 yaşında

Bugün BTSO’nun kuruluşunun 126. yılı.
Tarihi İpek Yolu’nun Anadolu’daki son durağı olan Koza Han’da Osman Fevzi Efendi öncülüğünde 1889 tarihinde BTSO kuruldu.
BTSO 126. yaşını bir etkinlikle kutluyor.
Önce BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, yönetim kurulu üyeleri ve  meclis üyelerinin katılımıyla bugün Atatürk Anıtı’na çelenk konulacak.
 Daha sonra BTSO’nun Kurucu Başkanı Osman Fevzi Efendi, Emir Sultan Mezarlığı’ndaki kabri başında anılacak.
Ardından da Yüce Hünkar’da kahvaltı yapılacak.
BTSO’nun yeni yaşını kutluyorum. Nice yaşlara diyorum.

Değerlendiricilere plaket

BOSİAD Çevreye Duyarlı Sanayi Tesisi Yarışması’nın değerlendiricisi olarak jüri üyeliklerini şu isimler yaptı:
“U.Ü. Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. N.Kamil Salihoğlu, Bursa Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü Atıksu Yöneticisi Çevre Mühendisi Sibel Hararcı, Bileşke Ltd.Şti Çevre Mühendisi /İG Uzmanı Şafak Dikme, Küresel Çevre Mühendislik Ltd.şti.'nden Çevre Mühendisi Sevim Yürüten.”
Bu isimlere teşekkür plaketlerini Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Erdem verdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.