Hava Durumu

BOSİAD'ın genel kurulu ve Z Projesi

Yazının Giriş Tarihi: 01.07.2021 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.07.2021 08:03

Ülkemizde kurulmuş olan ilk Organize Sanayici Bölgesi bünyesinde yer alan sanayiciler, 2010 yılından itibaren kendi kendilerini yönetme arzusu içinde çeşitli girişimlerde bulundular.

Mustafa Barutçuoğlu liderliğindeki bu oluşum sonunda Bursa OSB'yi BTSO'dan ayıran bir kanunu TBMM'den geçirme başarısı gösterdi. Geçiş öyküsü de ilginçtir, o süreçte de Hüseyin Durmaz'ın büyük emekleri oldu.

Bursa OSB'yi daha işler hale getirmek için kolları sıvayan Mustafa Barutçuoğlu, Erol Özkayan, Hüseyin Durmaz, İlker Oral, Mehmet Köristan, Muhammet Etkeser, Ali Hadi Türkay, Yavuz Yiğit, Faik Çelik, Ahmet Parseker, Ali Yükselen, Osman Yılmaz, Vehbi Varlık, Abdullah Bayrak, İhsan İpeker, Dr. Nazım Serhatlı ve Tayfur Coşkunüzer'den oluşan sanayiciler, 10 Ağustos 2011 tarihinde kısa adı BOSİAD olan Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş Adamları Derneği'ni kurdu.

Yanlış anımsamıyorsam Mustafa Barutçuoğlu ardından Faik Çelik, İlker Oral, Abdullah Bayrak ve Rasim Çağan kuruluşundan bu yana BOSİAD Başkanlığı görevini sürdürdü.

Bugün BOSİAD 6. Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirecek. Saat:15.00'de BTSO Hizmet Binası Çok Amaçlı Salon'da genel kurul var.

ÇAĞAN DÖNEMİ

BOSİAD 5. Olağan Genel Kurulu'nda seçilen Rasim Çağan, SİAD'lar içinde (kentimizdeki) alışık olmadık bir projeye imza attı.

Bu proje kapsamında Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BOSİAD) olarak işverenlerin Z kuşağını anlamasını, işletmelere yeni nesil katılımını artırmayı, onları elde tutmayı, kucaklamayı, yeni nesil liderler ve yöneticileri çok kuşaklı işyerlerindeki rollerini anlamaları ve benimsemeleri için eğitirken, kuruluşların da geleceğe hazırlanmalarına yardımcı olmayı hedeflediler.

Bu amaçla Üsküdar Üniversitesi ile Kurucu Rektörü Prof. Dr. Sayın Nevzat Tarhan'ın bilimsel danışmanlığında doğru politikaları üretebilmek, kuşak farkını anlayıp, karşılıklı anlayış geliştirip, ortak bir yol haritasıyla geleceğe birlikte hazırlanmak amacıyla bir protokole de imza atıldı.

Ardından Mart 2021'de Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BOSİAD) ile Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında "Z Planı" Projesi için Bursa Valiliği koordinasyonunda işbirliği protokolüne imza atıldı.

BOSİAD Z MECLİSİ

Şu anda gerek Üsküdar Üniversitesi, gerek Bursa Uludağ Üniversitesi hocaları, BOSİAD yetkilileri ve Milli Eğitim yetkilileri öncelikle bu Z Meclisi'nin oluşumuna yönelik yönerge ve yönetmelikler üzerine çalışıyorlar. Sanırım Eylül ayı gibi bunlar netleşecek ve bu3 yıllık proje kapsamında BOSİAD Z Meclisi kuruacak.

Mecliste Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün izin verdiği Bursa Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, DOSAB Fen Lisesi, Nilüfer Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin tercihen en başarılı öğrencileri yer alacak.

BOSİAD XYZ AKADEMİSİ

Ayrıca, Rasim Çağan yönetiminin projeleri arasında bir de BOSİAD XYZ(Kuşaklara yönelik)Akademisi Projesi de yer alıyor.

Bununla Bursa sanayisi hakkında deneyimler aktarılacak ve üretime yönelik deneyimler yaşatılacak. Yerel, ulusal ve uluslararası sanayiciler, işadamları ve fikir önderleri çalıştaylarda konuşmacı olarak konumlandırılacak. Bu çalıştay ve eğitimleri düzenlemek üzere de BOSİAD XYZ Akademisi kurulacak.

RASİM ÇAĞAN YENİDEN ADAY

Rasim Çağan ve arkadaşları bu başlattıkları BOSİAD Z Planı'nı hayata tam anlamı ile geçirmek amacıyla bugün yapılacak genel kurulda yeniden aday olmak istiyorlar.

BOSİAD'ın yeni yönetimine başarılar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.