Hava Durumu

Boya Sandığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü

Yazının Giriş Tarihi: 02.09.2021 08:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.09.2021 08:01

Rahmetli eniştem Prof.Dr.Nihat Edizdoğan dilinden "Herkesin hayatı bir romandır" söylemini düşürmezdi. Zaman içinde onun ne kadar haklı olduğuna hep tanık oldum.

Size bugün yeni Milli Eğitim İl Müdürümüz Bülent Altıntaş'ı biraz tanıtmak istiyorum.

Onun sanayi ile ilk tanışması 10 yaşında Beltan fabrikasının önünde yaptığı ayakkabı boyacılığı ile başlar. İlk iki günden sonra o sevimli 10 yaşındaki çocuk fabrikanın bir bayan yöneticisi tarafından fabrika içine alınır ve orada ayakkabı boyamasına izin verilir. Ogün bir öğretmen çocuğu olan 10 yaşındaki Bülent, annesine tam 615 lira para götürür. Çok mutludur.

Onun bu sanayi ile ilk tanışıklığı onu meslek lisesine yöneltir. Ortaokulu Hürriyet MTAL'da, liseyi Atatürk MTAL'da bitirir. 1994 yılında Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Kalıpçılık Öğretmenliği Bölümünden mezun olur. Mistaş, Oyak Renault, Mako, Burçelik gibi sanayi kuruluşlarında deneyim kazanır.

Kamu görevine 1995 yılında teknik öğretmen olarak Adana'da başlayan Bülent Altıntaş, 1999 yılında Bursa Tophane Endüstri Meslek Lisesine atanır. Okulda Kalıp Bölümü Öğretmeni, Kalıp Bölümü Şefi, Makine Alanı Şefi ve Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Altıntaş, Öztimurlar MTAL kurucu okul müdürlüğünü yapar.

2011 yılında Bursa Teknik Üniversitesi Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı görevine getirilir.

2016 yılında Bursa Milli Eğitim Müdürlüğüne Şube Müdürü olarak atanan Bülent Altıntaş, 16 Ağustos 2021 tarihinde Bursa İl Millî Eğitim Müdürü olarak göreve başlar.

Evet, geçtiğimiz hafta Milli Eğitim Müdürümüz Bülent Altıntaş'ı ziyaret edip, hayırlı olsun temennisinde bulundum. Kendisi ile hem sanayi dünyasından, hem de Kal Der'den ve Yalın Enstitü'den tanışıklığımız vardı.

ALTINTAŞ NE DEDİ?

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Altıntaş, yeni dönem çalışmaları ile ilgili olarak şunları dile getirdi:

"Eğitim-Öğretim faaliyetlerini yürütürken yaklaşımımız; tüm süreçlerde "sürekli iyileştirme" kültürünü yaygınlaştırmak ve verimliliği artırmak olacak...

Bakanlığımızın stratejilerini yaşama geçirmek için ana sınıfından başlayarak 12. sınıfa kadar olan tüm seviyelerde birbirini tamamlayan, kademeler arası iletişimi 'süreç yaklaşımı' ile sürdürecek bir yönetim anlayışını benimsiyoruz. Özellikle okul öncesinden başlayıp ortaokul son sınıfa kadar olan dönemi kapsayan 'Temel Eğitim'e odaklanarak yavrularımızın aldıkları eğitimin her aşamasında 'daha iyisi için...' emek vereceğimiz çalışmaları hayata geçirmeyi hedefliyoruz.

Mesleki eğitim alanında Bakanlığımız merkezli oluşan hareketlilik; sanayi şehri olan Bursamıza da doğrudan yansıyor, paydaşlarımızın güçlü destekleriyle karşılık buluyor. Bu doğrultuda belirlediğimiz yol haritası ve Bursa'nın mesleki eğitimdeki potansiyelini de dikkate alarak oluşturduğumuz strateji çerçevesinde; eğitim-istihdam-üretim ilişkisinin güçlendirilmesi ve nitelikli işgücünün yetiştirilmesi için mevcut çalışmalarımızı sürdürülebilir kılmayı ve daha da geliştirmeyi hedefliyoruz.

Okullarımızın hem fiziki açıdan hem de akademik, sosyal ve kültürel açıdan zenginleştirilmesi-geliştirilmesi için çalışacağız.

Hedefimiz; okullar arası farklılıkları mümkün olduğunca azaltmak ve her öğrencimizin yaşamına dokunacak işler yapabilmek olacak...

Sayın Bakanımızın tüm ülkemiz için koyduğu hedef doğrultusunda; Bursa için de temel amacımız; tüm süreçlerin 'fırsat eşitliği' ilkesi çerçevesinde yönetilmesi ve iyileştirme çalışmalarının süreklilik arz edecek şekilde yürütülmesi olacaktır.

Millî Eğitimin sahadaki uygulayıcıları ve en kıymetli neferleri olan yönetici ve öğretmenlerimizin yetkinliklerinin gelişimini desteklemek, bizim en temel vazifelerimiz arasında yer almakta...

Hedefimiz; sorumluluğumuz altındaki tüm birimler için sürekli iyileştirme ve gelişim odaklı çalışmaları hayata geçirmek yönünde olacak..."

SON SÖZ

Evet, makamlar gelip, geçici. Önemli olan o geçicilikten sonra güzel sözlerle anımsanmak ve anılmak.

Yeni müdürümüz hem özel sektör, hem üniversite, hem de Milli Eğitim deneyimi engin olan bir isim. Gerçekleştirmek istedikleri de rasyonel temele dayanıyor. Dileğim o hayallerini gerçekleştirirken, Bursa'da katma değer kazansın.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.