Hava Durumu

BTSO, Bursa ve önemli bir ödül

Yazının Giriş Tarihi: 04.05.2019 07:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.05.2019 07:55

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası son yıllarda yaşadığı değişim ile birçok alanda yeniliklere ve ilklere imza atıyor. İbrahim Burkay'ın başkanlığındaki BTSO yönetimi kuruma büyük bir dinamizm getirdi. Bu değişim ve hareketlilik çeşitli alanlarda diğer TSO'lara da model oluşturuyor. Yaratılan farkındalık da, zaman zaman ödüle layik görülerek BTSO'ya ve Bursa'ya bir motivasyon sağlıyor.
İşte bu ödüllerden biri de TOBB'un bu yıl ilk kez düzenlemiş olduğu "Oda/Borsa Proje Yarışması" ödülü oldu. BTSO'nun Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi (BUTEKOM) bünyesinde yer alan Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Oda/Borsa Proje Yarışması kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.
Gerçekleştirdiği vizyon değişikliği ile sektörlerin nitelikli dönüşümü noktasında yeni bir kimlik kazanan BTSO böylece bu ödülü Bursa'ya getirmiş oldu.
365 oda ve borsanın katıldığı ve 40 projenin finale kaldığı TOBB Oda/Borsa Proje Yarışması'nda BTSO, "Ar-Ge ve İnovasyon/Üniversite Sanayi İşbirliği" kategorisinde Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi projesiyle birincilik ödülünün sahibi oldu.
TOBB 75. Genel Kurulu kapsamında TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) Salonu'nda gerçekleştirilen ödül töreninde BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi'nin ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun elinden aldı.
İlk kez verilen ve Bursa'ya getirilen TOBB'un "Ar-Ge ve İnovasyon/Üniversite Sanayi İşbirliği" kategorisindeki ödülün kendilerini Bursa adına çok mutlu ettiğini belirten BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Teknik ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi (TTTMM) projesinin Bursa ve Türk tekstil sanayisine yön veren son yılların en kapsamlı sektörel projelerinden biri olduğunu söyleyerek şöyle devam etti:
" BUTEKOM bünyesinde hayata geçirilen projenin tekstil ve hazır giyim ile alt sektörlerinin sürdürülebilir büyümesine liderlik ediyor. Merkezimiz Bursamızın sektörde standart ürünler yerine; akıllı teknik tekstiller, nano ürünler ve üç boyutlu kumaş teknolojileriyle birlikte özgün ve yüksek kaliteli ürünler üretmesine öncülük ediyor. 2016 yılından bu yana çalışmalarını sürdüren Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezimiz bu konuda sektörde önemli bir farkındalık oluşturmayı başardı. Çalışmalarıyla sektörde bir marka haline gelen TTTMM almış olduğu bu ödülle de başarısını tescillemiş oldu."
Bu ödülü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden almanın büyük bir gurur vesilesi ve motivasyon kaynağı olduğunu belirten Başkan Burkay, "Bursamızın en önemli Ar-Ge ve teknoloji üssü BUTEKOM ile sektörlerimizin inovasyon odaklı büyümesine öncülük ediyoruz. Kentimizin tekstil ihracatındaki ortalama kilogram başı değeri Türkiye ortalamasının oldukça üzerinde.
Şu anda Türkiye'nin kilogram başı ortalama tekstil ihracatı 4 dolar seviyesindeyken, Bursa'nın kilogram başı ihracatı 8,5 dolara kadar yükseldi. Bu başarıda Ar-Ge, inovasyon ve tasarım odaklı çalışmalar büyük önem taşıyor." diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.