Hava Durumu

BTSO liderliğinde önemli zirve

Yazının Giriş Tarihi: 21.07.2016 05:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.07.2016 05:07
Darbe girişimine yönelik tepkiler çeşitli STK’lardan gelmeye devam ediyor. Bursa’dan da BTSO liderliğinde toplam 132 iş dünyası temsilcisi kurum ve kuruluş ortak bir deklarasyon yayınladı.
Anımsanacağı gibi darbe sonrası  iş dünyasında ilk tepki gösterenlerden biri de BTSO Başkanı İbrahim Burkay olmuştu. Hem  sosyal medyadaki açıklamaları, hem de kurumsal olarak yaptıkları 3 açıklama ile Burkay tepkisini koymuştu. Bu 3 açıklamadan bir tanesi TOBB’un ortak açıklamasıydı.



Dün de BTSO’nun liderliğinde BTSO ‘da  132 iş dünyası temsilcisi  bir aradaydı. Toplam 500 kişiyi alan salon tamamen doluydu. Şehitlerimiz için yapılan saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşı okundu. Daha sonra da BTSO Başkanı İbrahim Burkay, ortak deklarasyonu okudu.
Bu arada Burkay, TOBB’un dışında bu konuda açıklama yapan ilk Sanayi ve Ticaret Odası’nın BTSO olduğunu dile getirince salonda büyük bir alkış koptu.
Toplumumuzun her bağlamda ortak tavıra ve duruşa ihtiyacı var. İş dünyamızı kutluyorum.

TED’den şehit çocuklarına burs

Türkiye’nin eğitim alanındaki en köklü sivil toplum kuruluşu Türk Eğitim Derneği, şehitlerimizin evlatlarına sahip çıkıyor. 
Bu amaçla 15 Temmuz şehitlerinin çocuklarına, TED tarafından burs verilecek. Aynı zamanda TED Üniversitesi’ni kazanan şehit çocukları yüzde 100 burslu olarak yükseköğrenim hayatlarını sürdürebilecek. 

Ortak dilin ve tavrın önemi



Zor günler yaşıyoruz. Hem içerde, hem de dışarıda itibarımız zedelendi. İnsanların ve kurumların birbirine güveni kalmadı. Böyle bir ortamda insanlar birbirlerine şüphe ile bakar. 
Bunun içinden çıkmanın tek koşulu vardır.
Bu koşul  asgari müştereklerde birleşmek, ortak hareket etmek ve  tavır koymaktır. Ortak tavır ve  hareket beraberinde ortak dili getirir. Şu anda gereksinim duyduğumuz kullanılacak ortak dildir. Görev siyasetindir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.