Hava Durumu

BTSO Meclisi ve Yüksek Teknoloji OSB

Yazının Giriş Tarihi: 26.02.2015 08:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.02.2015 08:48
BTSO’nun şubat ayı meclis toplantısı salı günü gerçekleşti. BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk’un başkanlığındaki toplantıda ağırlıklı olarak Yüksek Teknoloji OSB konusu konuşuldu.
BTSO Başkanı İbrahim Burkay, toplantıda Yüksek Teknoloji OSB konusunda bir sunum yaptı. Bilindiği gibi kentimizde bir süredir bu konu gündemde. BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ın gündeme getirdiği bu konu için çeşitli göürşler dile getiriliyordu.
Ülkemizde ilk kurulan OSB olan Bursa OSB’nin dönemin yöneticilerinin vizyonu sayesinde hayata geçtiğine dikkat çeken İbrahim Burkay, Bursa’nın mevcut 13 OSB’de toplam 32 bin dönümlük sanayi alanına sahip olduğunu, buna karşın Gaziantep’te tek bir OSB’nin 43 bin dönümlük alana kurulduğunu söyleyerek “Ekonomide söz sahibi olacaksanız projeniz büyük olacak. Bursa’da sanayideki dönüşümü gerçekleştirmek zorundayız. Yüksek Teknoloji OSB Bursa’nın 100 yılını kurtaracak. Türkiye’nin ihracatı ortalama yüzde 140 artarken Bursa’nın ihracatı yüzde 126 arttı. Artık rakiplerimizden burun farkıyla öndeyiz. Böyle giderse geçmişte yaptıklarıyla övünen bir toplum haline geleceğiz. Yeni OSB’nin kurulacağı alan için bakanlık yetkilileri yaklaşık 9 aydır çalışmaktadır. Burada rantın, ‘r’si bile söz konusu olmayacak. Rantı alacak olan Bursa olacak.” dedi. 
İbrahim Burkay’ın dünyanın çeşitli bölgelerindeki OSB’lerden örnekler vererek sürdürdüğü sunumunun ardından BTSO Meclis üyeleri söz aldı. 
Meclis Üyesi Erdal Aktuğ, Bursa Kent Konseyi’ndeki toplantının ardından önceki gün Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gönderilen yazıyı okudu. Daha sonra Hüseyin Durmaz, Aydın Yakupoğlu, Baran Çelik ve Ali Tuğcu konu hakkındaki görüşlerini aktardılar. 
Konuşmalarda ağırlıklı olarak bu konunun bir an önce hayata geçirilmesi gerektiği, bu çerçevede özellikle de büyükşehir belediyesi ile ilişkilerin de ihmal edilmemesi gerektiği vurgulandı.

Sami Bilge veda etti

BTSO ‘nun 1999 yılından beri Meclis Üyeliği’ni yapmakta olan sanayici Sami Bilge, BTSO Meclisi’nde yaptığı konuşmada meclise “veda” etti.
Bilge, duygusal konuşması sırasında tüm haklarını helal ettiğini söyleyerek, BTSO Meclis üyeleri ve BTSO çalışanlarından hellallik istedi. 
Sami Bilge konuşmasının son bölümünde de iki konuya dikkat çekti. Bilge, özellikle eski personele yönelik bir isimsiz anket yapılarak, bazı şikayetlerin ortadan kaldırılabileceğini ve de bir süredir mecliste hissettiği koşulsuz karşıtlıkların ortadan kaldırılmasını diledi.

UÜ’de rektörlük seçimi

Uludağ Üniversitesi’nde rektörlük seçimi bugün üniversitenin Rektörlük Binası’nda A Salon’da gerçekleşecek.
Bilindiği gibi Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü için mevcut rektörümüz Prof.Dr.Kamil Dilek ve Prof.Dr.Yusuf Ulçay aday oldu.
Bugün seçim sonrası YÖK’e 6 isim bildirilecek. YÖK’de bu 6 ismi, 3 isme dönüştürerek, Cumhurbaşkanlığı’na gönderecek. Cumhurbaşkanı 3 isimden birini atayacak.
Adaylarımıza başarılar diliyorum.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.