Hava Durumu

BTSO ve gıda güvenliği

Yazının Giriş Tarihi: 03.06.2015 08:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.06.2015 08:28
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde  düzenlenen “Güvenilir Gıda Kompozisyon Yarışması” sonuçlandı. Bu yarışma 100 okulda 11 bin öğrenci ile gerçekleştirildi. 
Dereceye giren öğrenciler için dün BTSO’da bir tören düzenlendi. Bu törene  BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve protokol katıldı. 
“Tüketelim İsrafı Önleyelim Projesi” kapsamında dereceye giren öğrenciler şunlar:
“Gıda ve İsraf” başlıklı kompozisyonuyla Kükürtlü Ticaret ve Sanayi Odası Ortaokulu’ndan Gamzenur Şeker birinci,  “Komşunuz Açken Tok Yatmamak İçin…” başlıklı eseriyle Atatürk Ortaokulu ‘ndan Aybüke Yiğit ikinci ve  “Bilinçli Aile” isimli eseriyle Akpınar Ortaokulu’ndan Aslı Özev üçüncü oldu.”

Sedat Demir’e başarılar

Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT) 3. Olağan Genel Kurulu’nu yaptı. Gönlüferah Otel’de gerçekleşen genel kurulda Divan Başkanlığı’nı Dr. Ahmet Özkul üstlendi.
Genel kurul sonunda BUSAT Başkanlığını Dr. Metin Yurkadoş’dan, Medical Park Hastanesi Genel Müdürü Doç. Dr. Sedat Demir devraldı.
BUSAT Kurucu Başkanı Dr. Mustafa Esgin genel kurulda yaptığı konuşmada, 4 yıl önce kurulan derneğin yurtiçi ve yurtdışında yaptığı tanıtım çalışmalarıyla Bursa’nın sağlık turizmi alanında 700 olan yabancı hasta sayısının bugün 10 binlere ulaştığını kaydetti. 
BUSAT’ın  yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:
“BUSAT Başkanı Doç Dr. Sedat Demir, Dr. Metin Yurdakoş, Serbülent Orhaner, Hakan Ozan, Çiğdem Atalmış, Serdal Can, Menekşe Şen, Erol Kılıç, İlkay Akbaş, Muharrem Kurban”
Sedat Demir ve çalışma arkadaşlarına başarılar diliyorum.

İtalya’dan konuklar var

Önümüzdeki hafta salı günü İstanbul Ticaret Odası (ICE) ile birlikte 47. İhracat Müdürü Formasyon Kursu’na (CORCE) bağlı 22 kişilik bir grup Bursa’ya geliyor. Bu grup Tofaş Türk Otomobilleri Fabrikası ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile resmi temaslarda bulunacak.
Türkiye ve İtalya arasındaki ekonomik, kültürel ve ticari çalışmaların içinde her zaman yer alan İtalya Cumhuriyeti Bursa F. Konsolosu Dr.Oya İzmirli, amaçları Türkiye üzerine odaklanmak, yatırımlar üzerine bilgi sahibi olmak olan  heyet üyelerini Konsolosluk binasında ağırlayacak.
Oya İzmirli’ye kolaylıklar  diliyorum.

BUSİAD ve Dünya Çevre Günü

BUSİAD Çevre ve İş Sağlığı Güvenliği Uzmanlık Grubu tarafından Dünya Çevre Günü etkinliği kapsamında 4 Haziran 2015 Perşembe günü saat 14.00’te“Endüstride Sürdürülebilir Temiz Üretim Uygulamaları” konulu panel düzenliyor. 
Prof. Dr. Feza Karaer’in yöneteceği panelde Ebru Akbulut Savaş “Sürdürülebilir Kaynak Yönetiminde Yeni Yaklaşımlar”, Serhan Akar “Atık Yönetimi Yönetmeliği”, Hülya Kumtaş “5R Kapsamında İyi Uygulamalar” , Sezen Çetin  “Kimyasal Yönetiminde İyi Uygulamalar” konularında konuşacaklar.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.