Hava Durumu

BTTDD'nin gücü üzerine

Yazının Giriş Tarihi: 12.02.2020 08:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.02.2020 08:11

Yıl 1946. Eylül ayının 9'u. Baki Zorlu, Hayrettin Giray, Ali Uzöner, Muharrem Trak ve Muhittin Karasu, İstanbul Fatih'te Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği'ni kurar.


Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Merkezi'nin 03.02.1974 tarihinde Hilmi Uztetik, Hasan Düşmez, Hasan Pekbeken, Mehmet Uysal, Osman Çağlar'a verdiği yetki ile Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi kurulur.
Daha sonra bu dernek 07 Nisan 1974 tarihinde Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Salonu'nda ilk genel kurulunu yapar. 143 üye ile yapılan ilk genel kurul sonucunda dernek başkanlığına Şükrü Şankaya, ikinci başkanlığa Hüseyin Saitoğlu, genel sekreterliğe Mustafa Hocaoğlu, muhasipliğe Necati Erkan, veznedarlığa Osman Şenöz, Teşkilat Başkanlığı'na Lütfü Banuşoğlu, Teşkilat Başkan Yardımcılığı'na Hilmi Uztetik seçilir.
Geçtiğimiz pazar günü Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi'nin Merinos Osmangazi Salonu'ndaki 27. olağan genel kurulu yapıldı. Gerçi herkes aynı mekanın bir başka salonundaki CHP İl Kongresi'ne odaklanmıştı ama BTTDD Kongresi de tıklım tıklımdı.

EREN HOCA DA BURSA'DAYDI

Genel kurula devlet eski bakanlarından Cavit Çağlar da katıldı. Cavit Çağlar kongre öncesi dostlarına Mercure Hotels Bursa The Plaza bir öğle yemeği verdi.

Yemekte kısa adı IRCICA olan ve İslam İşbirliği Teşkilatı'nın kültür merkezi olarak faaliyet gösteren İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi Genel Direktörü Prof. Dr. Halit Eren de vardı.
Ayrıca geçmiş dönem Başbakan Yardımcısı olan AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Bursa eski Milletvekili Niyazi Pakyürek de vardı.

Prof.Dr.Halit Eren güçlü bir isim. Eren Hoca aynı zamanda TRT Genel Müdürü İbrahim Eren ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren'in de babası oluyor.
Batı Trakya Türkleri Derneği'nin kongresinde divan başkanlığını Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Ali Mollasalih yaptı.
Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif konuşmasında Batı Trakya'da yaşanan ilginç olayları anlattı.

BTTDD'NİN GÜCÜ ÜZERİNE

Bu dernek kentimizdeki etkin derneklerden biri. Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi'nin 15, 16 ve 17'nci dönem başkanlığını yapan Mustafa Dündar daha sonra AK Parti Bursa Milletvekili ve Osmangazi Belediye Başkanı seçildi.
Yine Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi Başkan Yardımcılığı ve Başkanlığı'nda görev alan Hakan Çavuşoğlu da AK Parti Bursa Milletvekili ve Başbakan Yardımcılığı yaptı.
Evet, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi'ne çalışmalarında başarılar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.