Hava Durumu

Bu acıları yaşatana yazıklar olsun!

Yazının Giriş Tarihi: 23.08.2015 08:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.08.2015 08:48
Kentimizde perşembe gününden beri binlerce kişinin katıldığı şehit cenazesi konuşuluyor. Bilindiği gibi resmi bir organizasyon olmadan binlerce insanımız şehidimizin cenazesinde buluştu.
Gazete köşelerinde nerede ise hepimiz her siyasi kesimden ve siyaset dışından binlerce kişinin bir araya gelişini anlattık, anlatıyoruz.
Kuşkusuz şehidimizi her kesimden binlerce kişiyle uğurlamak insani açıdan önemli bir konu. Ama bundan daha önemli bir şey var.
O da hiç şehidimizin olmaması.
Ülkede aklıselim sahibi herkesin ortak dileği. Barış ve huzur içinde, farklılıklarımıza saygı duyarak yaşamayı becerebilmek. Bunu becerebilen ülkeler büyük ülke oluyor.
İşin bir diğer acı tarafı da her siyasi yelpazeden insanımızı bu ülkede sadece şehit cenazelerinin bir araya getirmesi. 
Şehitler olmasın diye, ego ve partilerinin siyasi çıkarlarını bir kenara bırakıp, ülkenin çıkarları doğrultusunda ortak paydada buluşmayı beceremeyen siyasilerimizi şehitlerimiz bir araya getiriyor.
Bu acı değil dostlar acıdan da öte tanımlanamayacak bir şey.
Nasıl bir egodur? 
Nasıl bir siyasi hesaptır? 
Nasıl bir insanlıktır?
Yazıklar olsun. 
Hem de binlerce defa yazıklar olsun.

Bursa Büyükşehir ve restorasyon

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin Osmangazi Belediye Başkanlığı döneminden beri önem verdiği iki temel konu vardı. Bu konular tarihi eserlerin restorasyonu ve yaşanır hale getirilmesi ile kent belleğini oluşturan yayınlar.
Altepe, Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra daha büyük olanaklara kavuştuğu için bu iki konuda da çok önemli işler yaptı.
Kuşkusuz belediyenin yaptığı belediyecilik bağlamında birçok önemli iş olabilir. Ama ben bunların zaten yapılması  gerektiğini düşündüğüm için diğer iki konuyu daha fazla önemsi-yorum. Çünkü, tercihini bu iki konuda kullanan çok fazla kişi yok.
Şimdi de Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Karacabey’in Karakoca Köyü’ndeki Rum kilisesinde incelemelerde bulunmuş ve şunları söylemiş:
 “Yaklaşık 150 yıl öncesine kadar aktif olan kilise  restore edilip işlevlendirilerek sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerde kullanılabilecek. Eser, restorasyonuyla Karakoca ve Karacabey’e değer katacak.” 
Kutluyorum.

UÜ ve Bursaspor

Uludağ Üniversitesi ve Bursaspor arasında geniş kapsamlı bir protokol imzalandı. Bu protokol kapsamında üniversitemiz  bilgi birikimi ve deneyimi ile Bursaspor’a sağlık, eğitim ve spor alanında destek verecek.
Protokolü Uludağ Üniveristesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ile Bursaspor Kulübü Başkanı Recep  Bölükbaşı imzaladı.
Bu önemli bir gelişme bu işbirliğinin sağlıklı temeller üzerine oturmasını diliyorum.
Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ve Kulüp Başkanı Recep Bölükbaşı protokolün imzalanmasının ardından Uludağ Üniversitesi Rektörü Ulcay ve beraberindeki akademisyenlere Özlüce Tesisleri’ni gezdirerek bilgi verdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.