Hava Durumu

Bu kadar zor mudur?

Yazının Giriş Tarihi: 18.11.2020 08:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.11.2020 08:04

Mart ayından beri, bir salgının tüm dünyayı, ülkemizi ve kentimizi nasıl salladığını görüyoruz. Ekonomimiz alt üst oldu. En zengininden, en fakirine kadar her kesim çeşitli boyutlarıyla etkilendi.

Kimimiz bu hastalığa yakalandık, kimimizin akrabaları yakalandı; kimimiz yaşamımızdan olduk, kimimizin akrabaları, dostları, tanıdıkları oldu. Tüm sağlık çalışanlarımız cansiperhane şekilde, hayatları pahasına mücadele ediyorlar.

Bu topyekün bir seferberlik, bu seferberlikte üstümüze düşende cephenin en önünde şehit olmamız değil. Bizden beklenen basit, hem de çok basit.

Yerel yönetimlerden, ülkeyi yönetenlere; iktidarından, muhalefetine; akademi dünyasında, medyaya kadar herkes bağırıyor.

Maske, temizlik ve mesafe diye...

Herkesin dilinde tüy bitti.

Bizden ne istiyorlar?

Sadece şunları:

"Zorunlu değilsen dışarı çıkmayacaksın, kahveye geyik muhabbetine takılmayacaksın, evde gün yapmayacaksın, kimseye bir kahveye geldim demeyeceksin, avm'lerde boşu boşuna vakit harcamayacaksın, akşamları bir iki kadeh atalım diye arkadaşlarına takılmayacaksın, bana bir şey olmaz demeyeceksin, düğün derneğini erteleyeceksin, gece yaşantını keseceksin, horon tepmeyeceksin, zorunda kalmadıkça hastaneye gitmeyeceksin, basit sağlık sorunlarını erteleyeceksin, gıdana dikkat edeceksin, bol su içeceksin ve birkaç basit şey daha..."

Bizden bu seferberlikte istenenleri yerine getirmek bu kadar zor mudur?

Kendinizin sizin için bir değeri yoksa, çoluğunuzun, çocuğunuzun, eşinizin, anne ve babanızın da mı Sdeğeri yok, gözünüzde.

Hergün medyada veya sosyal medyada saçma sapan görüntüler görmekten sıkıldım.

Coronaya dur demenin zamanı gelmedi mi?

Emin olun bu kadar zor değil...

Yeter ki hayatta kalmayı ve ailenizi korumayı isteyin...

BALCI KARDEŞLER

Burç Balcı, klasik müziğe gönül veren birçok kişinin tanıdığı bir isim. Kendisi hem Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası'nın nerede ise kurulduğu günden beri üyesi. Bir sanatçı, bir dönemler yöneticilik yaptı. Ayrıca bir grubu var ve de köylerde çocuklara klasik müziği sevdirmek için çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde gönüllü olarak yer aldı, projeler yaptı.

Burç Balcı'nın kardeşi ise bir bariton. Bora Balcı. Kendisi Hollanda Ulusal Opera ve Balesi ile sahne alıyor. Türk bariton Bora Balcı, Hollanda Ulusal Opera ve Balesi'nin birkaç akşam önce dünya prömiyerini yaptığı David Dawson'un koreografisi ile yaratılan Gavin Bryars'ın Requiem adlı bale yapıtında 4 solistten biri olarak yer aldı.

Burç Balcı, sosyal medyadaki paylaşımında şunları yazdı:

"Çok mutluyum ve gururluyum. Ben bu akşam gururdan ölerek kardeşim Türk bariton Bora Balcı'yı tüm dünya ile eşzamanlı olarak internetten bilet alıp izledim. Eser boyunca duet ve terzettoların yanısıra etkileyici sololarını keyifle izledim. Özellikle 7.bölümdeki muhteşem solosuyla gözlerim doldu. Onunla gurur duyuyorum."

Tebrik ediyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.