Hava Durumu

BUİKAD Ödül töreni

Yazının Giriş Tarihi: 07.03.2020 08:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.03.2020 08:06

BUİKAD "Kadına daha iyi çalışma koşulları kazandırmaktan çok, kadının rekabetçi iş hayatında yetkinliklerini artırarak varoluşunu güçlendirmek", amacıyla 2007 yılında 11 kurucu üye tarafından kuruldu. Bugün 140 üye ile yoluna devam ediyor.
Bu değerli sivil toplum örgütümüz aynı zamanda İspanya, Arnavutluk, İtalya, Fransa, Malta, Yunanistan, Fas, Tunus, Cezayir, Libya, Filistin, Mısır gibi Akdeniz ülkelerinin iş kadını derneklerinden oluşan Akdeniz İş Kadınları Federasyonu'nun (AFAEMME) üyesi.
Ayrıca Marmara ve İç Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu'nun tek üyesi de olan tek kadın derneği.
1978 yılında TUSİAD'dan sonra kurulan ikinci SİAD olan BUSİAD'ın yönetiminde ilk kez bir bayan yönetici olarak 1984 yılında Beyhan Karabacak'ı görmüştük. Daha sonra kadınlarımızı daha aktif biçimde iş dünyası içinde gördük. Şu anda BUİKAD başkanlığını avukat Oya Eroğlu yapıyor.
Perşembe akşamı BUKİAD'ın geleneksel hale getirdiği BUİKAD Ödülleri töreni Sheraton otelde yapıldı. Etkinliğe Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kent protokolü, sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasının temsilcileri katıldı.

OYA EROĞLU NE DEDİ?

Ödül töreninde BUİKAD Başkanı Oya Eroğlu özetle şunları söyledi:

"11 yıldır ara vermeden yaptığımız Noktalama Projesi ile üniversite öğrencisi genç kızların emin adımlarla iş haya-tına hazırlanmasını amaçladık. Koçluk eğitimleri almış gönüllü BUİKAD üyeleri, Bursa Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi'nin 3. ve 4. sınıfında okuyan kız öğrencilerine koçluk yaparak kariyer planlamalarında destek olmuş, bu proje ile on yılda 400' den fazla kız öğrenciye ulaştık. ILO ve İŞKUR işbirliği ile gerçekleştirilen 'Kadınlar İçin Daha Çok ve Daha İyi İşler' projesinin Bursa paydaşlığını üstlendik.
150 kadın girişimciye mentörlük yaptık. Bunlardan 22'si kendi işini kurdu. Halihazırda 3 Avrupa Birliği Projesi'ne ortaklık yapıyoruz. Global Compact Küresel İlkeler Sözleşmesi imzacısı olarak; BUSİAD ve Yeşim Tekstil ile birlikte Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu'nun kurulmasına öncülük ettik"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.