Hava Durumu

BUİKAD Ödülleri

Yazının Giriş Tarihi: 12.03.2013 08:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.03.2013 08:25

BUİKAD Ödülleri Almira Otel’deki gecede verildi.  Kokteyl sırasında BUİKAD Başkanı Özlem Baş Bayraktar, Bursa Vali Yardımcıları Vedat Müftüoğlu , Ahmet Nihat Usta ve de birçok dost ile sohbet olanağı da bulduk...
Ödül töreni BUİKAD Başkanı Özlem Baş Bayraktar’ın konuşması ile başladı. BUİKAD Başkanı Bayraktar, iş yaşamında kadının önemine kamuoyunun dikkatini çekmek, başarılı iş kadınlarını taçlandırarak iş yaşamında yer alan tüm kadınları yüreklendirmek amacıyla ödül törenini düzenlediklerini ifade etti…
BUİKAD bu etkinliğini 4 yıldır Kent Meydanı işbirliğinde gerçekleştiriyor.  BUİKAD Ödülleri şu isimlere verildi:
“Yılın En Başarılı İşkadını  Mefküre Zümbülova (Pilot Koltuk), Yılın En Başarılı Kadın Yöneticisi Gülseren Küçükkayalar ( Oyak Renault), Yılın En Yenilikçi İşkadını  Zerrin Özgüle (ÖMEL Mühendislik), Yılın En Başarılı Kadın Girişimcisi Güler Özkartal (Mavi Akademi), Yılın İş Yaşamında Kadını Destekleyen Şirketi Borusan Holding, Yılın İş Yaşamında Kadını Destekleyen Kamu Kurumu Nilüfer Belediyesi, Yılın İş Yaşamında Kadını Destekleyen Sivil Toplum Kuruluşu BUTGEM Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Vakfı, Jüri Özel Teşvik Ödülü Nazlıgül Ünal (XI XI Sonsuzluk Zeytinyağları), Jüri Özel Takdir Ödülü LÖSEV Lösemili Çocuklar Vakfı…”
Ödül alanları kutluyorum…

Girişimciliğin püf noktaları

İstanbul Ticaret Üniversitesi, Ticari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölüm Başkanı Prof.Dr.Oğuz Uras, Bursa’da ”Küresel Girişimciliğin Püf Noktaları” konusunda bir konferans verdi. İTİCU Bursa merkezindeki konferansta Prof.Uras, son yıllarda, bütün dünyada, girişimciliğin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasına yönelik strateji ve politikaların geliştirildiğini ifade ederek şöyle devam etti;
”Küreselleşmenin giderek yoğunlaştığı günümüzde, girişimciliğin dünya ölçeğinde yaygınlaşması, yerel bazdaki girişimciler açısından büyük fırsatlar yaratmaktadır.Bu bağlamda, yerel girişimcilerin, toplumsal,bireysel ve  kültürel yapılarında ufak çaplı da olsa bir değişime uğramaları kaçınılmazdır. Toplumsal ve  kültürel değişimin sağlıklı olması için, hükümet politikalarının, özellikle, güven ortamının yaratılmasına ve sürdürülmesine dönük hukuk sisteminin oluşturulması yönünde olması gerekir” dedi…
Konferans öncesi Uras Hoca ile sohbet olanağı bulduk. Meğerse o da Prof.Dr.Orhan Oğuz Hoca’nın öğrencisiymiş. Hem de Afganistan’dan ilkokul öğrenciliği döneminden başlayarak. Bildiğiniz gibi Orhan Oğuz Hoca, Afganistan’ın ilk bütçesini yapan kişiydi. Oradayken Türk elçiliğinde çalışanların çocukları için de bir ilkokul kurmuştu. Uras Hoca da babasının görevi nedeniyle aynı dönemde Afganistan’daymış. Güzel bir gün geçirdik, Prof.Dr.Ali Ceylan hocaya davetinden ötürü teşekkür ederim…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.