Hava Durumu

Bülent Arınç ve AK Parti

Yazının Giriş Tarihi: 26.08.2014 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.08.2014 08:03

Bülent Arınç, bildiğiniz gibi 1948 yılında Bursa’da doğdu. Ankara Hukuk Fakültesi’ni bitirip, Manisa’da serbest avukatlık yaptı.
13 Ekim 1985’te Refah Partisi’nin İzmir’de düzenlediği Refah Gecesi’nde yapılan konuşmalar nedeniyle daha sonra Devlet Güvenlik Mahkemesi’nce aralarında o dönem RP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Arınç’ın da bulunduğu partililer hakkında dava açıldı.
Bülent Arınç yargılama sonunda 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı ancak Yargıtay hapis cezasını iptal etti.
Arınç siyasi yaşamı boyunca Milli Görüş’ün bir neferi oldu. Manisa Refah Partisi Gençlik Kolları  ile başlayan  siyasi yaşam öyküsü onu Başbakan Yardımcılığı’na kadar götürdü.
Kendisi partisinin 3 dönem kuralına uyarak 2015 yılında yapılacak genel seçimlerde aday olmuyor.
Kendisi ile  aynı ortamlarda defalarca gazeteci sıfatıyla bulundum. Gerektiğinde özür dilemesini bilen, büyük bir siyasi deneyime sahip kişidir. Lafını esirgemediğini cümle alem bilir.
Her şey bitti ve geçti. Ama nerede ise yaşamının 50 yıllık bölümünü, yani kendini bildiğinden beri olan sürecini hiç taviz vermeden bir davaya adayan Arınç’ı, ben şu anda Başbakan sıfatıyla görmek isterdim. Görüş farklılıkları ne olursa olsun, bu bana göre gösterilmesi gereken bir vefa ve onore edilmiş bir veda olurdu.

Bursa konut satışında 5. il


TÜİK verilerine göre Bursa konut satışında temmuz sonu itibarıyla beşinci sırada.
Türkiye genelinde konut satışları 2014 Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %20,2 azalarak 85 bin 101 oldu.
Konut satışlarında, İstanbul 17 116 konut satışı ile en yüksek paya (%20,1) sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul’u, 9 bin 426 konut satışı (%11,1) ile Ankara, 5 bin 281 konut satışı (%6,2) ile İzmir izledi.
Bursa ise konut satışında Antalya’dan sonra  2 bin 978 konut ile beşinci sırada bulunuyor.

Bursa 37. borçlu il

BDDK verilerine göre, toplam nakdi kredilerinin mevduata oranı en yüksek il yüzde 622.91 ile Gaziantep. Yani Gaziantep, bankalarda yatan paralarının tam 6.2 katı kadar borcun içinde.
Bursa bu noktada biraz şanslı.
81 il içinde Bursa 37. sırada bulunuyor. Bursalıların BDDK verilerine göre toplam nakdi kredilerinin mevduata oranı yüzde 225,02. Yani Bursalılar tasarruflarının 2.2 misli borçlanmışlar.
Türkiye’de borcu olmayan tek il ise Tunceli. Bu ilin toplam nakdi kredilerinin mevduata oranı yüzde 92.3. Yani bankadaki mevduatlarından daha az kredi kullanmışlar.
Bence Tunceliler’i kutlamak gerekiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.