Hava Durumu

BUMİAD, Cumhuriyet, balo ve ödül töreni

Yazının Giriş Tarihi: 28.10.2021 08:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.10.2021 08:15

Bursa'nın saygın sanayici ve işadamları derneklerinden BUMİAD, kurulduğu 29 Mayıs 2009 tarihinden bugüne sağlıklı adımlarla ilerliyor. İlker Özaslan'ın 30 kurucu arkadaşı ile çıktığı bu yolculuk ülkemizde alanındaki ilk ve öncü derneklerden birini doğurdu.

Bu gönüllü sivil toplum örgütümüz bazı özel günlerimizi birçok STK'nın yaptığı gibi mesajlarla kutlamıyor. BUMİAD kurulduğundan beri Cumhuriyetimizin kurulduğu bu değerli günü düzenlediği balolarla renklendiriyor.

Ayrıca bu balolara 2017 yılından beri vermiş olduğu Cumhuriyet Ödülleri ile de farklı bir boyut kazandırdı. Bu ödüller 2017'de ÇEK Çağdaş Eğitim Kooperatifi, Meral Muammer Ağım Ortaokulu, Barış Anadolu Lisesi, Mustafa Bozbey, Prof. Dr. Ulviye Özer; 2018 yılında Matematik Köyü, Mümin Ceyhan ve Sıtkı Kahvecioğlu; 2019 yılında Ahmet Aral Alkan, Pınar Ayhan, İlker Başbuğ ve 2020 yılında da U.İ.B. Uludağ Otomotiv İhracatçıları Birliği, Erdem Saker ve Prof.Dr.Muazzez İlmiye Çığ'a verildi.

Bu yıl ise Almira Otel Balo Salonu'nda düzenlenen etkinlikte Prof. Dr. Aziz Sancar(Aziz Sancar adına ödülü Orhan Bursalı aldı), Prof. Dr. Ersan Şen ve Duayen Öğretmen Nurten Ceyhan ödüllerini aldılar.

BOZDEMİR NE DEDİ?

Meslektaşımız Sevgili Sevda Kurul'un sunduğu gecede yaptığı açış konuşmasında BUMİAD Başkanı Şaban Bozdemir özetle şunları söyledi:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak başlatmış olduğu milli mücadeleyi 29 Ekim 1923 tarihinde 'Türk milletinin karakterine örf ve adetlerine en uygun olan idare cumhuriyet idaresidir' diyerek ilan ettiği cumhuriyeti bizlere bırakılan en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir.

1923'den bu yana devam eden devlet yönetme işlerinde kişilerin ailenin veya bir zümrenin ya da belli bir sınıfın eline bırakmadan ülkemize büyük katkılar sağlayarak Türk toplumunun millet olma bilincinde uzlaştırarak bireyleri vatandaş konumuna yükselmiştir.

Son yıllarda milli bayramlarımızın kutlama törenlerine muhtelif sebepler ile az sayıda katılma durumu ortaya çıkması bizleri üzmüş ve BUMİAD olarak cumhuriyetimize sahip çıkma noktasında kararlı bir davranış sergilememize neden olmuştur. 12. yaşını kutlayan her türlü düşünceye ve siyasi yelpazeye eşit mesafede olan BUMİAD tarafsız, şeffaf ve paylaşımcıdır. Tek taraf olduğu nokta vardır. Ülkemizin birlik ve beraberliği bölünmezliği, Ayyıldızlı bayrağımızın sonsuza dek tüm vatanda dalgalanmasıdır.

Yurtta sulh cihanda sulh ilkesi ile Mustafa Kemal Atatürk'ün emaneti cumhuriyeti kanımızın son damlasına kadar savunacağız. Yeter ki bizler Atatürk'ün mirası olan bilimsel ve akılcı yoldan ayrılmayalım."

GECEDEN NOTLAR

Gecenin ilgi odağı kuşkusuz tüm konuklardı ama Sevgili Yaşar Poyraz'ın babası Cemal Poyraz'ın da öğretmenliğini yapan 96 yaşındaki Eser ve Türk Ceyhan'ın anneleri Nurten Ceyhan gecenin yıldızı oldu.

Atatürk ile dünyaya geldim ve onun kurduğu Cumhuriyet'te hayata veda ediyorum diye sözlerine başlayan Nurten Ceyhan, yaşamından çeşitli anekdotlar anlattı ve şu sırrı ile bizlere veda etti:

"Çalışmaktan, üretmekten ve heyecan duymaktan vazgeçmeyin."

Ayrıca gecede bulunan tüm hanımlara Nurten Ceyhan 96 yaşında yazdığı ve 9 yaşındaki torununun resimlediği "Çılgın babaanne ile renklere yolculuk" kitabını dağıttı.

Prof.Dr.Aziz Sancar'ın ödülünü yakın dostu gazeteci Orhan Bursalı aldı.

Prof.Dr.Ersan Şen ise her zamanki gibi güzel ve heyecanlı bir konuşma yaptı. Bilmediğimiz birkaç anekdotu dağarcığımıza kattık.

SON SÖZ

Evet, BUMİAD'a teşekkür ediyorum. BUMİAD kurucu başkanı İlker Özaslan, eski başkanı Orhan Efe ve mevcut başkan Şaban Bozdemir iyi ki varsınız.

Güzel bir geceydi teşekkürler...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.