Hava Durumu

BUMİAD'la Cumhuriyetimizi kutladık

Yazının Giriş Tarihi: 29.10.2018 08:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.10.2018 08:27

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yılını kısa adı BUMİAD olan Bursa Mühendis ve Mimar İşadamları Derneği'nin Almira Otel'de verdiği geleneksel baloda coşkuyla kutladık. O gece ayrıca BUMİAD tarafından farklı alanlarda verilen Cumhuriyet Ödülleri de sahiplerini buldu.
Bu güzel gecede keman sanatçısı Ceren Aksan da sahne aldı. Ankara'da doğan Ceren Aksan, aynı zamanda ünlü besteci Muammer Sun'un da torunudur. Aksan, 9 yaşında başladığı Ankara Devlet Konservatuvarı Keman Sanat dalındaki eğitimini 2002 yılında tamamladı ve keman dalında master yaparak, 8 yıl öğretim görevlisi olarak çalıştı. Birçok ünlü sanatçı ile sahne aldı ve birçok ünlü senfoni orkestrası ile de çaldı.
Ceren Aksan'ın dışında gecemizi renklendiren Enver Tacar ve arkadaşları da bizleri gençliğimizin popüler şarkıları ile buluşturdu.

KİMLER VARDI?

Baloya katılan arasında Bursa eski Milletvekili İlhan Demiröz, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Önder Tanır, BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, GESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Demiral, BUMİAD Kurucu Başkanı İlker Özarslan, BUMİAD Gençlik Platformu Başkanı Ayberk Ferik ve çok sayıda BUMİAD üyesi işadamı katıldı.

ORHAN EFE "BİZİM İKİ MUSTAFAMIZ VAR"

Gecenin açılış konuşmasını BUMİAD Başkanı Orhan Efe, "Bizim iki Mustafamız var; birincisi Hak yolumuzu aydınlatan Hazreti Muhammed S.A.V., ikincisi ise Cumhuriyet yolumuzu aydınlatan Mustafa Kemal Atatürk'tür" diyerek sözlerine başladı ve şöyle devam etti:
"BUMİAD, yaşama objektif bakan, hoşgörü ve anlayış dolu, şeffaf ve bağımsız, önyargısız, yansız ve tarafsız bir STK'dır. BUMİAD'ın taraf olduğu tek sarsılmaz noktası; ülkemizin birlik ve beraberliği, bölünmezliği, bayrağımızın sonsuza dek dalgalanması, Mustafa Kemal Atatürk'ün emaneti olan Cumhuriyetin savunuculuğudur. İşte bu yüzdendir ki, 10. yılına giren BUMİAD'da hiçbir konuk, hiçbir hükümran, hiçbir hükümdar ve hiçbir üyesi kendisinden başkasına dil uzatma cesareti bulamamıştır, bulamayacaktır.
İster iktidar, ister muhalefet olsun, biz hiçbir kimseye başkasını eleştirme hakkı veremeyiz ama kendisini anlatmak isteyene söz veririz. Hele ki bu ülkeye ve insanına hizmet etmek çabası içerisinde olanlara kul köle oluruz. Birincil görevimiz tıpkı şu an olduğu gibi kendimizi anlatabilmektir. Dolayısıyla eleştiren değil, olumlu yaklaşımla öneri geliştiren, yol açan, yol yordam gösteren, gösterebilme çabası içinde olabilmektir."

CUMHURİYET ÖDÜLLERİ

Bilindiği gibi BUMİAD geleneksel Cumhuriyet Baloları'nda bir de Cumhuriyet Ödülleri vermekte. Bu gecede BUMİAD Cumhuriyet Ödülleri üç farklı alanda verildi.
Özel Bilime Katkı dalında Matematik Köyü projesiyle Nesin Vakfı bu ödüle layik görüldü. Ödülü Nesin Vakfı adına Vakıf Koordinatörü Süleyman Cihangiroğlu aldı.
Kişisel Ödül dalında ise Bursa'ya araştırma kütüphanesi kazandıran, aynı zamanda da Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin kurucularından olan Mümin Ceyhan'a ödül verildi.
Kurumsal Ödül dalında Artvin'de dünyanın en büyük Atatürk heykelini ülkemize kazandıran ve çok sayıda öğrenci yurdu açarak hizmet veren Kahvecioğlu Vakfı adına Vakıf Başkanı Sıtkı Kahvecioğlu, BUMİAD Cumhuriyet Ödülü'nün sahibi oldu.
Ödül takdiminin ardından hazırlanan Cumhuriyet Pastası geceye katılan tüm davetlilerin eşliğinde büyük bir coşku ile kesildi.
Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.