Hava Durumu

Bursa beyefendisini kaybetti

Yazının Giriş Tarihi: 20.04.2016 07:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.04.2016 07:33
Yanlış anımsamıyorsam 1 Şubat 1938 Ulucami’de ezan ve kametin Türkçe okunmasına karşı çıkan kalabalık bir grup Bursa Valiliği’ni basar. Bu grubu tek başına aralarına girerek dönemin Belediye Başkanı  Muhiddin Dinçsoy engeller.  Gazeteciler bu cesur davranışının nedenini sorduklarında şunları söyler:
“Ben New York’un Sofya’nın belediye başkanı değilim. Bursa’nın belediye başkanıyım. Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk inkılabının belediye resiyim.”
Muhiddin Bey’in 28 Nisan 1926’da doğan oğluna Ali Muhiddin Dinçsoy adını verir. Ali Muhiddin Bey önce Bursa Özel Reyhan Okulu’nda sonra Saint Joseph’te okur. Ardından yüksek öğrenimini Fransa’da görür.
Evet, Paşa Çiftliği’nin sahiplerinden, Bursa sosyal yaşantısının tanınmış isimlerinden, Bursa Rotary kulübü ve birçok sivil toplum örgütüne büyük emekler vermiş olan, bir Bursa sevdalısını kaybettik.
O yanında çalışan tüm çalışanlarına “hanımefendi ve beyefendi” diye hitap eden bir işverendi.
Dinçsoy ailesine, başsağlığı diliyorum.

MMO’dan açıklama


Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart, son zamanlarda çocuklara yönelik cinsel istismar ve tecavüzlerde artış olduğunu, ülkeyi yönetenlerin ise bu olayları örtbas etme çabasına girdiğini söyledi. 
Karaman’da yaşanan olaylarla ilgili olarak da İbrahim Mart, “Ensar davasını oda olarak takip edeceğiz” dedi.

Başkandan hukuk dersi


Baro Başkanı Ekrem Demiröz, Özel Altınşehir Koleji’nin Kariyer Günleri’ne katıldı. 
Demiröz öğrencilere, “Hayatta hiçbir zaman soru sormaktan ve eleştirmekten asla korkmayın, çekinmeyin ama daima empati kurun. Ne zamanki bir kişiye haksızlık yapıldığında herkes o haksızlığı kendisine yapılmış olarak hisseder ise o zaman güzel bir ülke oluruz” dedi.
Demiröz, avukatlık mesleği, meslek ahlakı, yargı ve hukuk konusunda bilgi verdi.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.