Hava Durumu

Bursa, ÇEK ve 25. yıl özel sayısı

Yazının Giriş Tarihi: 06.08.2020 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.08.2020 08:00

Bursa tarihi içinde birçok ilke imza atmış bir kenttir. Bu imzalardan biri de eğitim alanındadır. Türkiye'nin ilk eğitim kooperatifi Çağdaş Eğitim Kooperatifi, 25 Temmuz 1995'te kentimizde kurulmuştu.
Çoğumuzun ortak olduğu bu yapı, kâr payı dağıtmayan, gelirlerini eğitim için harcayan, ülkemizdeki eğitim kooperatifçiliğinin ilk örneği olması yanı sıra sosyal kooperatifçiliğin de öncülerindendir.
1995 yılında 23 kurucu ile çıkılan yolculuk, günümüzde 2 bine yaklaşan bir üye sayısına ulaştı.

"Anaokulundan üniversiteye" sloganıyla yolculuğa çıkan ÇEK, bu hayalinin büyük bölümünü ÇEK Beşevler 3 Mart Anaokulu, ÇEK 3 Mart Azizoğlu İlkokul ve Ortaokulu, ÇEK 3 Mart Halil Güleç Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi, Görükle'deki ÇEK 3 Mart Kız ve Erkek Yükseköğrenim Yurdu ve de lisesi olmayan dağ köylerindeki kız çocuklarını ücretsiz olarak barındırıp, okuttuğu ÇEK 3 Mart Osman-Güler Köseoğlu Ortaöğrenim Kız Öğrenci Yurdu ile hayata geçirdi.
25. yaşını kutlayan Çağdaş Eğitim Kooperatifi, bir süredir elektronik ortamda yayınlanan periyodiği olan Çağdaş Bakış Dergisi'nin bu sayısını "25. Yıl Özel Sayısı" haline dönüştürdü.
ÇEK'in 25 yıllık öyküsünün özetlendiği, kurumların anlatıldığı bu sayıda, kurucuların, başkanların, bazı konu ile ilgili basın mensuplarının da yazıları bulunuyor.
ÇEK'i kuranlara, ÇEK'e üye olanlara, ÇEK'e katkı koyanlara, ÇEK gönüllülerine, ÇEK'in değerli eğitim ve yönetim kadrosuna, bugüne kadar ÇEK'e destek veren meslektaşlarıma bu köşeden teşekkür ediyorum.
İyi ki ÇEK var, iyi ki ÇEK'i destekliyoruz.

BTSO'DAN FİNANSAL EĞİTİM

BTSO Akademi pandemi sürecindeki video-konferans yöntemi ile verdiği eği-timlerini aksatmaksızın sürdürüyor. Bugün de "Finansal Tablolar Analizi " eğitimi 06.08.2020 Perşembe günü, saat 15:00'te gerçekleştirilecek. BTSO üyeleri akademi.btso.org.tr adresinden kayıtlarını yaptıktan sonra ZOOM programı üzerinden sisteme giriş yaparak eğitimi takip edebilirsiniz.

CLASSİC ROCK MAGAZİN'DE BURSA FESTİVALİ

54.Uluslararası Bursa Festivali'nde 2015 yılında sahne alan dünyaca ünlü rock grubu Europe konseri, ünlü İngiliz dergisi "Classic Rock Magazin"in Ağustos 2020 sayısında, dergi yazarları tarafından tüm zamanların en unutulmaz konserleri arasında yer aldı. "Bir Geceyi Hatırlamak" başlığı ile verilen haberde 80'li yıllarda Avrupa'yı kasıp kavuran İsveçli grubun Bursa'daki konserinde sahnede hayranları ile birlikte çektirdiği anı fotoğrafı, ünlü İngiliz dergisinin kapağını süsledi. Melodik heavy metal yapmalarına karşılık kimi zaman glam tarzı şarkılarıyla tanınan grubun Bursa'daki performansı yıllarca rock müzikseverlerin de dilinden düşmedi. Haberde grubun vokal ve müzisyenlerinin de görüşüne yer verilirken 2015 yılında dünya turnesine çıkan grup Türkiye'de sadece ve ilk kez 54. Uluslararası Bursa Festivali'nde sahne almıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.