Hava Durumu

Bursa Çocuk Yazını Atölyesi

Yazının Giriş Tarihi: 19.06.2015 07:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.06.2015 07:29
Bir süre önce Eğitim Sen Bursa Şubesi, Çini Kitap-Alp Yayınları ve Bursa Yazın ve Sanat Derneği ile birlikte bir projeye başlamıştı.
“Bursa Çocuk Yazını Atölyesi-BUÇYAZ” adını taşıyan projenin eğitmeni ve editörü Şaban Akbaba. Bu proje kapsamında çocuklara yönelik kitaplar oluşturuldu. Arkadaşlara Mektuplar kitabını Fehmi Enginalp, Kırmızı Kaplı Çikolata kitabını Nihal Aksoy, Serçelerin Dansı kitabını Özgür Koşar, Vırvırak Ana’nın Düş Kapısı kitabını Şaban Akbaba, Dikkat Saldıray Var kitabını Çiçek Köse, Kağan’ın En İyi Arkadaşı kitabını Zuhal Bilal, Yaramaz Tosbağa kitabını Aymen Akçay Yazar ve Bir Demet Öykü kitabını Buçyaz yazarları kaleme aldı.
Bu projenin sahibi Eğitim Sen Bursa Şubesi adına Güney Özkılınç. Projedeki her bir kitabın okur hedef kitlesi bulunuyor. 
Elime Fehmi Enginalp’in kaleme aldığı Arkadaşlara Mektuplar kitabı geçti. Burada doğadaki çeşitli bitki ve hayvanların ağzından anlatımlar var. Çok güzel. 
Eğitim Sen Bursa Şubesi, Çini Kitap-Alp Yayınları ve Bursa Yazın ve Sanat Derneği ‘ni kutluyorum.

BUSİAD Başkanı’ndan açıklama

BUSİAD Başkanı Günal Baylan, 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonrasındaki durum ve  9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in vefatı üzerine bir açıklama yaptı.
Günal Baylan şöyle diyor:
“Oluşan meclis aritmetiğine bakıldığında; dört siyasi parti içerisinden hızlı bir koalisyonun çıkması, ülkenin önceliği haline gelmiştir. Bu gerçeği göz önünde tutarak tüm partilerin yüksek bir sorumluluk duygusuyla hareket ettiğine ve güçlü, kalıcı bir hükümetin hızla kurulması için çaba gösterdiğine samimiyetle inanmak istiyoruz. 
İş dünyası olarak bir koalisyon tercihimizin olmadığını belirterek, oluşturulacak yeni hükümetten demokratik, ekonomik ve sosyal açıdan gelişmişlik düzeyimizi artıracak hamleler bekliyoruz. Zira demokrasi ikliminin gelişmediği ve sosyal barışın olmadığı bir ortamda ekonominin de gelişme alanı bulamayacağı hepimizin malumudur.
Bu arada Türk siyasetine damga vurmuş olan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in vefat haberini de büyük bir üzüntü ile karşıladık. Türk halkının Sayın Süleyman Demirel’in yaptıklarını hiçbir zaman unutma-yacağına ve kendisini her zaman minnetle anacağına eminiz. Bu duygu ve düşünceleri-mizle merhuma Allah’tan rahmet, yakınlarına, sevenlerine ve Türk milletine başsağlığı dileriz.”

Neon Müzik ve Sanat Festivali

Dünyanın en büyük psychedelic (saykodelik) müzik ve sanat festivallerinden birisi olan Neon Uluslararası Müzik ve Sanat Festivali bu sene Bursa’nın Dağyenice (gölet) köyünde yapılacak.
13-19 Temmuz arası düzenlenecek etkinliklerde festival alanında herkes çadırları ile kalacak.  Bu festivalde dünyanın önde gelen 19 alternatif rock, reagge grubu sahne alacak. İster inanın, ister inanmayın ama biletler tükenmek üzereymiş. 
Festivalde sabah ve gündüz çeşitli sanatsal etkinlikler, çocuklara yönelik etkinlikler, yoga vb etkinlikler mevcut.
Laf aramızda bu konu gençlerin konusu bizleri aşıyor.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.