Hava Durumu

Bursa'da yanıtsız sorular üzerine

Yazının Giriş Tarihi: 21.11.2019 08:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.11.2019 08:59

Bursa'da siyaset deyim yerindeyse kürekleri aheste çekmeye devam ediyor. İktidar ve muhalefet için önümüzdeki ay başlayacak delege seçimleri, onun ardından önümüzdeki yıl başındaki ilçe kongreleri ve ardından il kongreleri.
Bu koltuk sahipleri için sessiz bekleyiş bir yandan da sinirleri germeye devam ediyor. Böyle bir ortamda birkaç soru da yanıtını bekliyor.

Öncelikle iktidar partisinde AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman'ın il seçim sürecini yönetip, aday olacak mı, yoksa görevden alınıp yerine başkası mı getirilecek sorusu belirsizliğini koruyor.
Bu konuda AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman'ın ne olacağı net değil. Gerçi geçtiğimiz günlerde Spor Bakanı'nı ziyarete giden Bursa AK Parti Milletvekili ve belediye başkanları TBMM'de merdiven inişinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile karşılaşmış ve ayaküstü bir sohbet yapmışlardı. Bu sohbetin sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yanındaki AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman'la kısa bir konuşma yaptı. Bu konuşmada ne konuşulduğu merak konusu ama Ayhan Salman'ın konuşma sonundaki yüzünün tebessümü çeşitli rivayetlerin konuşulmasına neden oldu.

HÜSEYİN AKKUŞ'UN DURUMU

Bu kritik süreçte kılıçları daha süreç başlamadan çeken CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş oldu. Akkuş süreç öncesi partili 11 kişiyi disipline verdi.
Kuşkusuz bir diğer soru da CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş'un yeniden aday olup, olmayacağı. Bu soru da gizemini koruyor. Bakalım Hüseyin Akkuş yeniden aday olacak mı, olmayacak mı?

BOZBEY KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİ

Bu arada CHP'nin Bursa Büyükşehir'deki adayı ve uzun yıllar Nilüfer Belediye Başkanlığı yapan Mustafa Bozbey, Ankara'daydı. Bozbey, partinin belediyecilikle ilgili programları kapsamında Ankara'da kaldı.
Bu toplantılardan sonra Mustafa Bozbey TBMM'de Grup Toplantısı'na katılıp, sonrasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir görüşme yaptı. Kuşkusuz bu görüşmede neler konuşulduğu da yanıtı belli olmayan sorulardan.
Her ne kadar Mustafa Bozbey'in "Bursa ile ilgili konularda görüş alışverişi yaptık. Bursa'yı çok yakından takibe devam ettiğini, daha fazla ağırlık vereceklerini söyledi" biçimindeki açıklaması olsa da soru işaretleri devam ediyor.
Çünkü Kılıçdaroğlu'nun Bursa'da yakın takibe aldığı ne veya kim/kimler olduğu da belirsizliğini koruyor.

SONUÇ

Bir durumun en kötü ve en gergin hali belirsizliğidir. Bu gerek fen bilimlerinde, gerekse sosyal bilimlerde böyledir.
Siyasette de ortada Bursa özelinde de böyle bir durum söz konusu. Her ne kadar siyasi ortamımız sessiz ve sakin bir ortammış gibi görünse de ortamın gerginliği yüksek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.