Hava Durumu

Bursa Darüşşafaka için iyi haber

Yazının Giriş Tarihi: 10.10.2020 08:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.10.2020 08:52

Bursa Darüşşafaka Lisesi'nin kurulmasına yönelik uzunca bir süredir devam eden çalışmalar olumlu sonuç vermeye başladı. Son olarak bağışlanan arazinin tarım arazisinden okul arazisine dönüştürülme konusu Tarım Bakanlığı'ndan geçti.

Bu konu ile ilgili olarak uzunca bir süredir mücadele veren bağışçı Osman Canik'e başından beri AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç destek veriyordu. Geçtiğimiz günlerde de bu konuyu köşemizde gündeme getirmiştik. Ödünç'e köşemizden "Atilla Ödünç milletvekilim artık bu işi koparın. Bursa Darüşşafaka'sını bekliyor." çağrısında bulunmuştuk.

Ödünç üzerine düşeni yaptı. Geçtiğimiz gün Tarım Bakan Yardımcısı Fatih Metin ile bir araya gelen AK Parti Milletvekili Atilla Ödünç, bağışçı Osman Canik ve BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan bakan yardımcısından söz aldılar.

Şimdi en kısa zamanda bu konunun çözülmesi bekleniyor. Bakan yardımcısı Fatih Metin bu konuda bakanlık bürokratlarına gerekli talimatları verdi.

Ayrıca dün Osman Canik ve Berat Tunakan, Bursa İl Tarım Müdürü ile bir araya gelip, bu konu ile ilgili detaylı bilgi aktarımında bulundular. Çünkü, konu ile ilgili bazı spekülatif söylentiler çıkarılmıştı. İl Müdürü birinci ağızdan doğru bilgi sahibi oldu.

Dileğimiz yetim ve öksüzlerin eğitim yuvası Darüşşafaka'nın İstanbul dışındaki ilk okulunun bir an önce açılması.

Şimdi heyecanla Ankara bakanlıktan gelecek yazı bekleniyor.

Bu eğitim ile ilgili konuda gayretleri nedeniyle AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç'e teşekkür ediyorum. Ayrıca başından beri Osman Canik'in yanında olan BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan'a da ellerinize sağlık diyorum.

Eğitim dendiğinde bu köşede nerede ise herşey durur. Her alanda eğitim şart.

TEV ARAŞTIRMASININ GERÇEĞİ

Türk Eğitim Vakfı (TEV), pandemi döneminde bursiyerlerinin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik bir "Bursiyer İhtiyaç Analizi Araştırması" gerçekleştirdi. Araştırma kapsamında 4.500 üniversite bursiyerinden 1.000'e yakın öğrencinin evinde hiç bilgisayar olmadığı tespit edildi. Bunun üzerine TEV, teknolojiye erişimi kısıtlı öğrenciler için Uzaktan Eğitimde Eşit Fırsat Hareketi'ni başlattı.

Bu kapsamda "Bir bağışla, onu eğitime bağla" mottosuyla başlatılan hareket ilk etapta acil ihtiyacı bulunan, hanesinde 3 ve 3'den fazla öğretim çağında çocuk bulunup hiç bilgisayarı olmayan 254 öğrenciye teknoloji desteğinde bulunulması hedeflenmekte.

TEV, evinde hiç bilgisayar olmayan 1.000'e yakın öğrencinin uzaktan eğitimdeki temel ihtiyaçlarına çözüm olmak adına herkesi bu teknoloji desteğine davet ediyor.

Türk Eğitim Vakfı (TEV) Başkanı Rona Yırcalı; Vakfın çağdaş Türkiye idealine olan tutkusuyla tam 53 yıldır eğitime destek vermeye devam ettiğini söyleyerek "Herkesi Türk Eğitim Vakfı'nın Uzaktan Eğitimde Eşit Fırsat Hareketi'ne katılmaya davet ediyoruz. Destek olmak isteyenler bir öğrenci için 4000 TL'lik bağış miktarının hepsini veya bir kısmını bağışlayarak bir öğrenciyi daha eğitime kavuşturabilir. Biz zor günlerin altından birlikte kalkmayı çok iyi bilen bir ülkeyiz. Covid-19 sürecinde hayatımıza giren uzaktan eğitimde ihtiyacı olan çocuklarımızın yanında hep birlikte olacağız. Şimdiden destek olacak herkese kalpten teşekkür ediyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.