Hava Durumu

Bursa, Dünya Mirası’nda

Yazının Giriş Tarihi: 23.06.2014 08:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.06.2014 08:04

Katar´ın başkenti Doha´da yapılan 38. Dünya Miras Komitesi Toplantısı’nda Türkiye’den İzmir Bergama ve Bursa’nın Cumalıkızık, Hanlar Bölgesi ve Sultan Külliyeleri UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alındı.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tarihi ve kültürel mirasın ayağa kaldırılması yönünde verdikleri mücadelenin UNESCO tarafından da tescillenmiş olduğunu belirterek, Bursa’nın tarih ve kültür turizminden hak ettiği payı alması için önemli bir fırsat doğduğunu söyledi.
Cumalıkızık Erken Osmanlı Kentsel ve Kırsal Yerleşimleri’nin UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınma amacıyla 2000 yılında başlatılan çalışmalarda somut bir gelişme yaşanmayınca konuyu Büyükşehir Belediyesi ele aldı ve 2009 yılında çalışmalara yeniden başladı. Titiz çalışma dönemi Prof.Dr. Neslihan Dostoğlu, başkanlığında “Bursa Alan Başkanlığı” kuruldu. 26 kişilik Danışma Kurulu ile 9 kişilik Eşgüdüm ve Denetleme Kurulu’nu oluşturan Alan Başkanlığı, gerek hak sahipleri gerekse alan üzerinde etkili kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bugüne kadar önemli çalışmalar yaptı.
UNESCO´nun 1972 yılında kabul ettiği ve 186 ülkenin taraf olduğu "Doğal ve Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesi"nce Türkiye´den Dünya Mirası Listesi´ne bugüne kadar İstanbul´un Tarihi Alanları, Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası, Hattuşaş, Nemrut Dağı, Xanthos-Letoon, Safranbolu şehri, Truva Antik Kenti, Edirne Selimiye Cami ve Külliyesi, Göreme Milli Parkı ve Kapadokya, Pamukkale Hierapolis ve Çatalhöyük Neolitik Kenti girmişti. Türkiye’den 11 bölgenin yer aldığı listeye bu tarihi kararla Bursa da eklenmiş oldu.
Recep Altepe, Prof.Dr.Neslihan Dostoğlu ve çalışma arkadaşlarını kutluyorum.

Aykan Erdemir, Oxford’da

CHP Bursa Milletvekili Doç.Dr.Aykan Erdemir, uluslararası bir toplantı için İngiltere’nin Oxford kentine gitti.
Erdemir, Oxford uluslar arası parlamenterlere İnanç Özgürlüğü konusunda düzenlenen bir bilimsel çalışmaya katılacak. Bu çalışma sonrası önümüzdeki hafta içinde uluslararası bir deklarasyon yayınlanacak. Aykan Erdemir daha sonra da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun  Köln’de düzenleyeceği İnanç Özgürlüğü ile ilgili bir başka toplantıya geçecek.

Dr.Murat Kaçar, Medigame’de

Nilüfer Belediyespor çatısı altında çalışmalarını sürdüren Veteran Atlet Dr. Murat Kaçar, Avusturya’nın  Wels kentinde başlayacak olan Dünya Medigame Oyunları’na katılıyor.
Nilüfer Belediyespor'un Avrupa ve Dünya Şampiyonu Atleti Dr. Murat Kaçar 24 ve 26 Haziran tarihlerinde Avusturya'da başlayacak olan Dünya Medigame Oyunları’nda yarın 100 metre, 26 Haziran’da 200 metrede 65 yaş üstü kategorisinde yarışacak.
Bu sene 35.’si  düzenlenecek olan Dünya Medigame Oyunları’na 24 branşta 2890 sporcu katılacak. Dr. Kaçar 2 yıl önce Antalya'da yapılan 33. Dünya Medigame Oyunları’nda 100 metreyi 14.87'yle, 200 metreyi de 30.53 ile birinci  olarak bitirmişti.
Dr.Murat Kaçar’a başarılar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.