Hava Durumu

Bursa Engelliler Federasyonu

Yazının Giriş Tarihi: 30.04.2015 08:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.04.2015 08:44
Ülkemizde geç de olsa sivil toplum örgütlenmesinin önemi fark edildi. Her ne kadar toplumun STK’lara üyelik oranı yüzde 10’u daha yeni geçtiyse de bir hareketlenme var.
Gönüllü kuruluşlarımız sorunlarının çözümü noktasında arayış içindeler. Genel amaçlarında ortak noktalar olanlar ise bir üst aşamaya geçip, federasyonlaşmaya çalışıyor. 
Bunlardan biri de 13 dernekten oluşan Bursa Engelliler Federasyonu. Temel amaçları engelli vatandaşların haklarını korumak ve onların sorunlarına çözüm yolları bulmak amacıyla yola çıktılar. Federasyonun Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Psikolog Mürşit Atlıakın getirildi.  
Atlıakın çalışmaları hakkında şunları söylüyor:
“Bizim en büyük amacımız engelli vatandaşlarımızın hayatlarını bir nebze de olsa kolaylaştırmak. Bunu en iyi şekilde yapmanın yolu da; bir arada organize olmaktır. Birlikte olursak, daha hızlı yol alabiliriz. Burada bizlere çok iş düşüyor. Çünkü engelli hakları maalesef suiistimal ediliyor. Federasyon olarak bütün engelli vatandaşlarımızın yanındayız. Elimizden geldiğince sorunlarına çözüm yolları bulmaya çalışacağız” 
Bursa Engelliler Federasyonu Yönetim Kurulu’nda ayrıca  Başkan Yardımcılığına Özel
Eğitim Gerektiren Çocuk Hakları Derneği Başkanı Hüsamettin Akyıldız ve İdris Göz, Saymanlığa Lütfi Günerigök, Sekreterliğe İsmail Altın, üyeliklere Mustafa Tıkız ve Tayfun Turgut, Federasyon Genel Sekreterliği’ne ise Ayhan Zenbilci getirildi.
Çalışmalarında başarılar diliyorum.

Diş hekimliği fakültesi

Yanlış anımsamıyorsam Uludağ Üniversitesi’nde 1990 yılında Turhan Tayan’ın DYP İl Başkanı olduğu dönemde, onun girişimleri ile “Güzel sanatlar, diş hekimliği, hukuk ve mimarlık fakültesi” kurulması konusu kanunlaşmıştı.
Ama diş hekimliği bir türlü hayat bulamadı.
Bursa Valisi Münir Karaloğlu, yeni atanan Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ı ziyaret etmişti. Bu ziyarette Bursa Valisi Münir Karaloğlu, sohbet sırasında bu konu yeniden gündeme geldi. 1990 yılında kurulan diş hekimliği fakültesinin kaynak, kadro ve yer sorunları nedeniyle hâlâ açılmadığını öğrenince, “Van’da bile 2010 yılında kurulan diş hekimliği fakültesi iki yıl sonra öğrenci almaya başladı. Bundan sonra yer, kaynak mazereti duymak istemiyorum. Kamuda bina ve personel ihtiyacı bitmez.” dedi.
Vali Karaloğlu daha sonra esprili bir dille Rektör Ulcay’a dönüp, “Hocam diş hekimliği fakültesi ellerinizden öper” dedi.

İpekböceği belgesel sergisi

Uz.Dr. İsmail Şeker, 1980 yılından beri fotoğraf sanatı ile uğraşıyor. Çeşitli sergilere katıldı.
Şimdi Dr.İsmail Şeker 27 Nisan’da Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi’nde bir fotoğraf sergisi açtı. Sergi 7 Mayıs’a kadar açık kalacak.
Sergide Dr.İsmail Şeker’in 88 çerçevede 100 fotoğrafı bulunuyor.
Dr.İsmail Şeker , Bursa Büyükşehir Beleidye Başkanı Recep Altepe’nin ipekböcekçiliğini canlandırma konusunda girişimlerinin önemine dikkat çekerek, bu konuya katkı olsun diye çalışmasını gerçekleştirmiş.  
Çalışma bir ipekböceği belgeseli niteliğinde özellikle çocuk ve gençlerin gezmesini diliyor, Dr.Şeker. Kendisini kutluyorum. 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.