Hava Durumu

Bursa Festivali 55. yaşında

Yazının Giriş Tarihi: 28.04.2016 07:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.04.2016 07:41
Bursa Büyükşehir Belediyesi ‘nin BKSTV ile birlikte düzenlediği 55.Uluslararası Bursa Festivali 16 Mayıs – 4 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Başkan Recep Altepe, “‘Uluslararası Bursa Festivali’nin 1962 yılından bu yana gerçekleştirilen geleneksel bir değer olduğunu” dile getirmiş ve şöyle demişti:
“Bursa, tarihi ve doğasıyla olduğu kadar aynı zamanda bir kültür başkentidir. Kültür ve sanatla da her zaman iç içe olan Bursa’da geleneksel değerler, mo-dern kent kültürüyle geleceğe taşınıyor.” 
BKSTV Genel Sekreteri Ahmet Erdönmez, dünya müziklerinin en iyi ve en özel örneklerinin Bursa’da sergileneceğini kayderek, etkinliklerin Merinos AKKM TOFAŞ Anadolu Arabaları Müzesi ve Bursa Kültürpark Açıkhava Tiyat-rosu’nda gerçekleştirileceğini belirtmişti.
Ayrıca  Erdönmez, Polonyalı sanatçı Monica Bulanda’nın TOFAŞ Anadolu Arabaları Müzesi ‘ndeki  konserinin ücretsiz izlenebileceğini, diğer konser ve programların bilet fiyatlarının da 12 ile 38 TL arasında değişeceğini dile getirdi.

MMO’dan laiklik açıklaması

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın laikliğin AKP’nin gündeme getirdiği yeni anayasada yer almaması gerektiğine ilişkin sözlerine yönelik Makina Mühendisleri Odası (MMO) Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart bir açıklama yaptı:
“Bilinmeli ki laiklik ve çağdaş değerler Türkiye’nin gözeneklerine yerleşiktir ve sökülüp atılamayacaktır.” 

BHİD’de seçim var

Önümüzdeki yıl 25. yılını kutlayacak olan Bursa Halkla İlişkiler Derneği’nde bugün genel kurul yapılıyor.
Benim de üyesi olmaktan gurur duyduğum BHİD başkanlığı için Bedirhan Bozali ile Yusuf Ziya Yüce adaylar. İki kardeşime de bugün için başarılar diliyorum.
Geçenlerde Yusuf Ziya Yüce ile Almira Otel’de karşılaşıp, söyleşmiştik. Dün de ziyaretime Mustafa Sönmezay ve Bedirhan  Bozali geldi.
İki kardeşime de başarılar diliyorum.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.