Hava Durumu

Bursa gururunu kutluyor

Yazının Giriş Tarihi: 21.06.2015 08:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.06.2015 08:59
Bursa bundan bir yıl önce uluslararası alanda büyük bir olaya imza atmıştı. Prof.Dr. Neslihan Türkün Dostoğlu liderliğindeki bir ekip uzun bir süre emek harcayarak Bursa’nın Dünya Mirası listesinde yer almasını sağladı.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe döneminde uluslararası platformda ve Bursa’nın tanıtımı noktasında yapılmış en büyük iş, bu işti. Başkan Altepe bu konuyu başından sonuna kadar desteklemişti.
Anımsayalım. Dünya Mirası Komitesi’nin Doha toplantısında 22 Haziran 2014 Pazar günü “Bursa ve Cumalıkızık: Osmanlı’nın Doğuşu” başlıklı dosya komite üyesi 21 ülke tarafından oybirliği ile UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne tescil edilmişti.
Bu Bursa açısından büyük önem taşıyan bir olaydı. Yarın Bursa için bu önemli olayın yıldönümü.  Bu nedenle Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından “22 Haziran UNESCO Dünya Mirası Bursa Günü” kapsamında  bir dizi etkinlik düzenledi.
Bu etkinlikler dün Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde yapılan “Dünya Mirası Olmak: Beklentiler ve Sorumluluklar” konulu panelle başladı.
Yarın Cumalıkızık Etnoğrafya Müzesi ‘nin açılışı ve Orhangazi Meydanı’nda kutlamalar yapılacak. 
Ayrıca bu kapsamda “Bursa’nın Yaşayan Miras Alanları ”, “Dünya Mirası ve İnsan” fotoğraf sergileri ile “Öğrencilerin Gözünden UNESCO Dünya Mirası Bursa” resim ve kompozisyon sergisi  Hanlar Bölgesi’nde olacak.
Şimdi bu konuyu kazanmak kadar bu konuyu sürdürmek ve bu konuda herkesin üstüne düşen sorumluluğu yerine getirmesi de büyük önem taşımakta. Cumartesi günü düzenlenen panelin temel amacı buydu. 
Bu etkinlikte 20-27 Haziran tarihleri arasında devam edecek.

Kadın ve genç  girişimcilerimiz

TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Nurcan Özdemir ve TOBB Bursa Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Kağan Yeşil ile üyeler, stratejik ziyaretlerine devam ediyor. 
Bursalı girişimciler, ilk olarak İstanbul’da 2008 yılından bu yana faaliyet gösteren KİŞGEM’i inceledi. Bursalı heyet, kadın girişimcilerin iş sahibi olmasını sağlayan merkez hakkında bilgi aldı.
Bursalı heyet, İstanbul temaslarının ardından TOBB Yalova Genç ve Kadın Girişimciler Kurulları’nı ziyaret etti. 
TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Nurcan Özdemir, Bursa’da kadın girişimci sayısının her geçen gün arttığını belirterek, “Üretim ve ihracat merkezi olan Bursa’da kadın girişimci sayısını artırmalıyız. Kadınlarımızın girişimcilik konusunda cesaretini artırmalıyız.” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.