Hava Durumu

Bursa için bir fidan dik

Yazının Giriş Tarihi: 01.09.2015 08:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.09.2015 08:46
Hepimizi büyük üzüntü içine sokan Göynüklü ve Çağrışan bölgelerindeki 50 hektarlık ormanın yok olmasına neden olan yangın için Valimiz Münir Karaloğlu sosyal medya üzerinden bir kampanya başlatmıştı.
Karaloğlu’nun başlattığı “#BursaİçinBirFidanDik” kampanyasına ilk destek DOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Kahraman’dan gelmiş ve Kahraman “Bölgenin ağaçlandırılması için ne yapılması gerekiyorsa DOSAB olarak hazırız” demişti.
Bu konuda ikinci destek meslek örgütümüz Bursa Gazeteciler Cemiyeti’nden geldi. 
Başkan Nuri Kolaylı “Cemiyet olarak üstümüze düşeni yapmaya hazırız. Vali Karaloğlu’nun kampanyası desteklenmeli” dedi.
Ben Vali Münir Karaloğlu’nun başlattığı kampanyanın büyük ilgi göreceğine inanıyorum. Bu hepimizin insanlık görevi, buna hepimiz destek vermeliyiz.
“Bursa için bir fidan dik”

Beethoven ve Napoleon üzerine

Klasik müziğin büyük ustası Ludwig Van Beethoven 1770 yılında Almanya’da doğar. Kendisi döneminde Avrupa’da rüzgar gibi esen, Beethoven’a göre  insanlığın kurtarıcısı, saltanatın düşmanı olarak tanımladığı Napolyon Bonaparte’a hayrandır. 
Beethoven önemli eserlerinden biri olan üçüncü senfoniyi de ona ithaf etmeyi kararlaştırır.  
Tam eserin müsveddelerini Paris’e göndermeye hazırladığı sırada Fransa’da Napoleon Bonaparte 2 Aralık 1804’te kendisini imparator (Empeureur des Français) ilan eder.
Napolyon’un  imparatorluğunu ilan edip, fedakar kahraman hüviyetinden sıyrılması ünlü besteciyi müthiş sinirlendirir.  
Öfkeyle senfoninin ithaf sayfasını yırtar. 
“Demek Napolyon da alelade bir insanmış” diye bağırır, “diğer diktatörler gibi o da insan kalplerini zedelemekten başka bir şey bilmiyor” der. 
Beethoven, üçüncü senfonisini Napolyon’a ithaf etmekten vazgeçip, eserine “Eroica” (Kahraman) adını verir ve ithaf sayfasına “vücudu hala yaşadığı halde ruhu çoktan ölmüş olan bir büyük adamın hatırasına hürmeten” kelimelerini ekler.

Bursa’da ihracat azaldı, ithalat arttı

Türkiye İstatistik Kurumu geçici dış ticaret verilerine göre; ihracat 2015 yılı temmuz ayında, 2014 yılının aynı ayına göre %16,2 azalarak 11 milyar 181 milyon dolar, ithalat %8,7 azalarak 18 milyar 209 milyon dolar olarak gerçekleşti. Ülke genelinde durum bu iken Bursa’da 2015 yılı temmuz ayında, 2014 yılının aynı ayına göre ihracat % 10,5 azaldı, ithalat % 9,5 arttı.Bursa dış ticarette açık verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.