Hava Durumu

Bursa sanayisi masaya yatırıldı

Yazının Giriş Tarihi: 14.02.2016 08:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.02.2016 08:20
Mümin Ceyhan Bursa Kültür Kaynakları Araştırma Kütüphanesi’nde dün özel bir etkinlik gerçekleştirildi.
Bu etkinlik “Bursa’da sanayinin yönü ve etkileşimleri” forumuydu. İlk oturumda Bursa sanayisinin duhayen ismi, BTSO eski Genel Sekreteri Ergun Kağıtçıbaşı “Bursa’nın sanayi kenti olma serüvenini” bizlere anlattı. Kağıtçıbaşı bizleri 1326’daki Bursa’nın fethinden, günümüze kadar getirdi. Ve konuşmasının sonunda Ar Ge’nin önemine dikkat çekti.

Toplantıda öğleden sonra Murat Bakan “Bilgi ile barışık bir neslin yetiştirilmesinin sanayiye etkisi”, Prof.Dr.Necmi Gürsakal “Bursa’da sanayi gelişiyor mu?”,  Prof.Dr.Aslı Hockenberger “Bursa’da sanayinin gelişiminde üniversitenin rolü ve önemi”,  Prof.Dr.Veysel Bozkurt ve Prof.Dr. Serpil Aytaç “ Ar Ge ve üniversite sanayi işbirliği araştırması”, Hasan Gedikli “ Üniversite sanayi işbirliği”, Ahmet Altekin “Bursa’da otomotiv sanayinin bugünü ve yarını”, Ekrem Hayri Peker, “Bursa’da tekstil sanayinin bugünü ve yarını”nı anlattı.
Hepsine teşekkür ediyorum.

Açılış konuşmaları

Dünkü forumun başlangıcındaki ilk açış konuşmasını kütüphanenin sahibi Mümin Ceyhan yaptı. 
Daha sonra sırasıyla Nilüfer Belediyesi Başkanvekili Fırat Emiroğlu, Uludağ Üniversitesi Genel Sekreteri Prof.Dr.İsmail Sağlam ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık da diğer açılış konuşmalarını yaptılar. 

Mümin Ceyhan’ı kutluyorum

Ben öncelikle böyle bir etkinliği organize ettiği için Mümin Ceyhan’ı kutluyorum. Bu gerçekten yapılması gereken, bir etkinlikti.
Böyle bir etkinliğe destek verdikleri için de Uludağ Üniversitesi ve dışarıdan katılan değerli konuşmacıları da kutluyorum.
İki günlük hafta sonu tatilinin bir günü buraya ayıran sınırlı sayıdaki izleyiciye de teşekkürler. Bu tür toplantıların önemli olduğuna inanıyorum. Bilginin paylaşıldıkça çoğalacağını unutmayalım.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.