Hava Durumu

Bursa Su Platformu

Yazının Giriş Tarihi: 24.03.2014 07:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.03.2014 07:46

Su yaşamın başlangıcı. İnsan vücudunun yüzde 70’i. Susuz yaşam ise yok.
Bursa Su Platformu “22 Mart Dünya Su Günü”nde Bursa halkını suyuna sahip çıkmaya çağırdı.
Dünya Su Günü’nde Bursa Su Platformu adına Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Doç. Dr. Ertuğrul Aksoy, 22 Mart’ta Doğancı Barajı’nda bir açıklama yaptı.
Doç. Dr. Ertuğrul Aksoy yaptığı açıklamada tüm Bursa halkını “Bursa suyuna sahip çık! Susuz kalma” diyerek şunları söyledi:
“1920’ li yıllardan günümüze yeryüzü ortalama sıcaklığının 0,9 oC artması tüm canlı yaşamı tehdit eder duruma gelmiştir. Mevsimsel dengesizliklerin, kuraklığın şiddetlenmesinin en önemli nedeni iklim değişikliği olup geleceğimizi bu olguya göre planlamamız her damla suyumuzu korumamız ve temiz kalmasını sağlamamız bir zorunluluktur.
Ülkemizin  2013 yılı nüfusu (76,66 milyon) ve tüketilebilir su potansiyeli (112 milyar m3) dikkate alındığında, hesaplanan kişi başına yıllık olarak düşen kullanılabilir su miktarı  1460 m3  dür.Bu oran ile Türkiye’ nin su noksanı bir ülke olarak su zengini (>7000 m3) ülkeler sınıfından çok , su fakiri ülkeler sınıfına (<1000 m3/kişi yıl) yakın olduğumuz bilinmelidir.”

MHP’li Koçdemir dağ köylerinde

Milliyetçi Hareket Partisi Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Dr. Kadir Koçdemir’in Orhaneli’de sabahın ilk saatlerinden itibaren başlayan ziyaretleri akşam köy ziyaretleri ile devam etti.
Sorunları dinleyen Dr.Koçdemir,  “Sizlerin oyunu garanti görüp, sizleri hizmetten mahrum bırakanlar seçimlerden sonra boylarının ölçüsünü alacak, oturdukları koltuktan mahrum kalacaklardır” dedi.
Belediyelerin muhalefet partilerinde olmasının bir dezavantaj değil aksine avantaj yarattığını ifade eden Dr. Kadir Koçdemir,  “Eskişehir bunun en güzel örneğidir. Şehre dünya standartlarında stadyum, birinci kalite asfaltların kullanıldığı 3 şeritli batçıklar yapılıyor ve Belediye’nin kasasından 5 kuruş çıkmıyor. Yüksek Hızlı Tren uygulamasının ilk başladığı yer de Ankara - Eskişehir hattıdır. Niçin iktidarın kalesi olan Konya’da Eskişehir’den 3-4 sene sonra bu hizmet başlıyor? Çünkü ikitidar kaybettiği belediyeyi geri kazanmak için daha çok yatırım yapıyor. Bursa’ya baktığımızda ise stadyuma 400 milyon TL harcayan, batçıkları Karayolları’na yaptırmak yerine nam olsun şan olsun diye yine kendi kasasından çıkan parayla yaptıran bir belediye var. O yüzden bu algıyı yıkmalı ve sizlere en iyi hizmeti verecek olan MHP’ye destek vermenizi istiyoruz” şeklinde konuştu.

OİB ‘ye proje yağmuru

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin (OİB) “3. Geleneksel Ar-Ge Proje Pazarı ve Komponent Tasarım Yarışması”na başvurular sona erdi.
Öğrenciler ve profesyoneller tarafından büyük ilgi gören yarışmaya toplam 600 proje başvurusu yapıldı.
Yarışmaya katılım için belirlenen son tarih olan 14 Mart’a kadar “Ar-Ge Proje Pazarı” için 94, “Komponent Tasarım Yarışması”na ise 276’sı öğrenci, 230’u serbest kategori olmak üzere toplamda 600 proje katıldı.
Ekonomi Bakanlığı’nın desteği ve Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin koordinatörlüğünde OİB organizasyonuyla bu yıl 17-18 Nisan tarihlerinde Bursa Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek yarışmanın ödül töreninde başarılı proje sahiplerine toplamda yaklaşık 300 bin TL ödül verilecek.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.