Hava Durumu

Bursa Tabipler Odası'nda seçim

Yazının Giriş Tarihi: 25.07.2020 07:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.07.2020 07:54

1827 tarihi tıp eğitimi, dolayısıyla ülkemizdeki çağdaş hekimlik için önemli bir tarihtir. O yıl İstanbul'da "Avrupa usullerinde" hekim yetiştirmek üzere bir tıp okulu açılır. 1838'de Cerrahhane kurulur.
İlk tıp cemiyeti 14 Şubat 1856'da Türk Tıp Cemiyeti adıyla doğar. Bu, hekimleri bir araya getiren bir örgütlülük adımıdır, önemli etkileri olur. Böylece 1870 yılından sonra tıp eğitiminin Türkçe yapılması girişiminde etkin rolü alır.
Türkiye'de Tabip Odaları, Etibba Odaları adıyla "Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair 11 Nisan 1928 tarih ve 1219 sayılı kanuna müteferri Etibba Odaları Nizamnamesinin Maddei Muakkatesi ahkamına tevfikan" kurulur.

Türk Tabipleri Birliği, Türkiye'deki hekimleri temsil eden bir meslek örgütü olarak, hekimlerin haklarını korumayı, hekimlik mesleğini temsil etmeyi ve ahlakını korumayı, tıp eğitimine katkıda bulunmayı ve Türkiye halk sağlığını geliştirip yaygınlaştırmayı amaç edinmek üzere 7 Mart 1953'te İstanbul'da kurulur.

BURSA TABİPLER ODASI

Bursa Tabipler Odası da 1953 yılında Dr.Arif Sözen başkanlığında kuruluşunu gerçekleştirir.
Bursa Tabip Odası'nın bugün ve yarın olağan genel kurulu gerçekleşecek. Bahar aylarında yapılması gereken kongre, kovid-19 salgını nedeniyle ertelenmişti. Bu hafta sonu gerçekleşecek seçimlerde Dr.Güzide Elitez iki dönem başkanlık yaptığı için yeniden aday olmayacak, ama listelerde delege olarak yer alıyor.
Bursa Tabip Odası'nın yeni dönem başkan adayı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan. Şu ana kadar ikinci bir liste çıkmadı.
Çağdaş Hekimler Grubu'nun aday listesi şu isimlerden oluşuyor:
"Alpaslan Türkkan, Ömer Levent Soydinç, Yücel Bender, Günhur Başıbüyük, Ferudun Abdullah Karadağ, Ayşenur Aydoğan Yentürk, Serap Şentürk."
Bursa Çağdaş Hekim Grubu seçimlere şu hedeflerle giriyor:
"Bursa Çağdaş Hekim Grubu adayları olarak bizler 'İyi hekimlik değerleri' ve 'Sağlık hakkı' kavramlarının içerdiklerini önceleyen bir yönetim anlayışını sergilemek için oyunuza talibiz. 6023 sayılı Türk Tabipler Birliği Yasası'nın verdiği yetki ve sorumluluğu kullanırken, demokratik, laik, tam bağımsız, hukuk kurallarına ve insan hakları evrensel değerlerine bağlı bir Türkiye Cumhuriyeti ereğine ulaşmayı ön koşul olarak benimsiyoruz."
Tabipler Odası'na yeni yönetimlerinin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.

DEĞERLER BULUŞUYOR VE FAİK ÇELİK

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) ve Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi İş Adamları Derneği (NİLSİAD) "Değerler Buluşuyor Tecrübe Konuşuyor" isimli bir söyleşiler dizisi yürütüyor.
Bu söyleşilerin son konuğu Beyçelik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Faik Çelik oldu. Elif Sezgin moderatörlüğündeki söyleşi bir TV kanalında da yayınlandı.
Bu söyleşide Bursa iş dünyasının duayen ismi Faik Çelik, iş dünyasına dair tecrübelerini ve hakkında merak edilenleri cevaplandırdı.
Her zaman için daha iyisini hedeflediğini belirten Faik Çelik özetle şunları söyledi:

"İşlerimiz büyüdükçe çalışan sayımız da birkaç yüzlerden bugün 5 bin kişiye ulaştı. İşinizi düzgün yapmanız gerekiyor. Bundan sonrası Allah'ın takdiri.
Gestamp firması ile ortaklık süreci görüşmeleri iki yıl sürdü. 2007 yılında ortaklığa geçtik. Dünyanın en büyük yan sanayi firmalarından bir tanesiyle birliktelik kurduk. Bu sayede önceden sadece Bursa firmasıyken şimdi bir dünya firmasına dönüştük. Bizim adımıza çok faydalı ve öğretici bir süreç oldu.
Başarıya giden yol aileden geçiyor. Daima cesur ve çalışkan olmak gerekiyor. İşinizi dürüstçe yapmanız lazım. Ayrıca insanların kazandıklarına şükretmesi gerekiyor. Bugüne kadar başaramadığım işlere girmedim. İş hayatında zorlandığım konu olmadı. En önemli nokta paran yoksa yatırım yapmamak."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.