Hava Durumu

Bursa, Vali Küçük'e destek olun

Yazının Giriş Tarihi: 14.09.2017 09:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.09.2017 09:11

Bursa Valisi İzzettin Küçük, uyuşturucu ve bağımlılık ile ilgili çok önemli bir projeyi hayata geçiriyor. İnsanlık Köyü Projesi kapsamında ülkemizde ilk kez bir model projeye yapılıyor.

Pazartesi günü Bursa medyası ile birlikte olduğu yemekte, İzzettin Küçük bu proje ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Bağımlıların en az 3 ay kalacağı köy şeklinde merkezler kuruyoruz. Burada tedavi görürken aynı zamanda tarım ve hayvancılıkla uğraşacaklar, burada atölye çalışmaları yapabilecekler. İnsanlık köyünden tedavi sonrasında çıkan vatandaşlarımız meslek sahibi olacaklar. Tedavisi biten vatandaşlarımız işe yerleştirilecek ve takibi yapılacak.
Orhaneli'de köyümüzün bir tanesi hasta kabulüne başladı. Ay sonunda buranın sizlere tanıtımını yapacağız. İkinci köyümüz Yıldırım'da Valilik ve Yıldırım belediyesinin çalışması neticesinde gelecek hafta hasta kabul edecek, üçüncü ise Osmangazi'de faaliyete girecek."
Uyuşturucu ve bağımlılık ile ilgili konularda verilecek mücadelenin sadece devletten beklenmemesi gerektiğini, bunu devletten beklemenin popülist bir beklenti olacağını belirten İzzettin Küçük bu konu ile ilgili özetle şunları söyledi:
"Büyük şehirlerin büyük problemi madde bağımlılığı sorunu. Avrupa madde ile mücadelesini maalesef kaybetti. Bizim kaybetmememiz lazım, mücadeleyi kazanmamız lazım. Polis ve Jandarma'nın madde ile mücadelesi kapsamlı ve güçlü şekilde devam ediyor. Her gün eken, satan, kullanan yakalanıyor. Bu sorunu sadece satıcıları yakalayarak çözemeyiz. Mevcut madde kullananları tedavi edip, yeni kullanımları engelleyerek bu büyük sorunu ortadan kaldırmamız lazım."
Evet, Küçük'ün İnsanlık Köyü Projesi çok önemli bir proje. Bu projenin ülkemize model olacağını düşünüyorum. Bu noktada Bursa iş ve sanayi dünyasının, Vali Küçük'ün bu projesini desteklemesini bekliyorum.
Bu mücadele bir bağlamda geleceğimizin mücadelesi.
Vali Küçük'e destek olalım.

Uyuşturucu belası

Dünyada kara paranın başlı başına global bazda çok büyük bir ekonomi yarattığı üç alan var. Uyuşturucu ticareti, silah ticareti ve insan ticareti. Dolayısıyla bu konu ulusal veya yerel bir konu değil. Böyle büyük rakamların döndüğü alanlara bu işleri yapan mafya tarzı organizasyonların dışında, terör örgütleri de girmekte. Ve bu işleri bir finansal kaynak olarak kullanmakta.
Birleşmiş Milletler (BM), "2017 Dünya Uyuşturucu Raporu"na göre, hayatında en az bir defa uyuşturucu kullananların sayısı 2014 yılı itibarıyla 247 milyonken, bu rakam 2015'te 250 milyon olarak tespit edildi.
BM Uyuşturucu ve Suç Ofisinin (UNODC) yayımladığı rapora göre, 2015'te dünya genelinde 29,5 milyon kişi, bağımlılık dahil uyuşturucu kullanımına bağlı çeşitli sorunlarla karşı karşıya kaldı.
Raporda ayrıca, EUROPOL'ün 2017'de Avrupa Birliği ülkelerinde faaliyet gösteren yaklaşık 5 bin organize suç grubunu tespit ettiği ve bunların üçte birden fazlasının uyuşturucu kaçakçılığına karıştığının tahmin edildiği bilgisi paylaşıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.