Hava Durumu

Bursa’yı, Erdönmez temsil etti

Yazının Giriş Tarihi: 09.05.2016 07:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.05.2016 07:56
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde  “Tarihi Kentler Birliği Buluşması” geçtiğimiz hafta sonu yapıldı. 
Türkiye’nin farklı şehirlerinden 520’ye yakın belediye başkanı ve belediye yöneticisinin katıldığı toplantıda ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen de bir konuşma yaptı.
Bu toplantıya Bursa’dan da Bursa Büyükşehir Belediyesi Müzeler Danışmanı Ahmet Erdönmez katıldı. Her toplantıda olduğu gibi bu toplantıda da ülkemizin ilk Kent Müzesi olan Bursa Kent Müzesi katılımcı ve konuşmacılar tarafından model olarak gösterildi.
Müzecilik ve Kent Müzeciliği konusunda Bursa adeta bir model oluşturdu. Bu alandaki hem eğitimler, hem de danışmanlık Bursa tarafından yapılmakta.
Şu anda 100’e yakın belediye kent müzesi kurmak için Bursa Kent Müzesi’nden ve Ahmet Erdönmez’den danışmanlık hizmeti ve fikir almakta.
Ayrıca şu anda fiilen 15 müzenin kuruluşu yapılıyor. Bunların tamamına da Ahmet Erdönmez danışmanlık yapıyor.
Bursa Kent Müzesi Müdürü Erdönmez’e kolaylıklar diliyorum.

Payitaht Çarşı 

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) “Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri”, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ni hareketlendirdi. 
Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği (BTÇH) Başkanı Muhsin Özyıldırım, 22 Mayıs’a kadar sürecek Alışveriş Günleri’nin çarşıya ilgiyi artırdığını ve güzel bir sinerji ortamı oluşturduğunu söyledi.

Bilim şenliği ardından

Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Bilim Teknoloji Merkezi tarafından bu yıl 5.’si düzenlenen THY Bursa Bilim Şenliği, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın katılımı ile açılmıştı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli etkinliklerinden biri olan bu şenliğe bu yıl büyük bir katılım oldu. Daha önceki yılların tüm rekorları bu yıl adeta kırıldı.
5. Bursa Bilim Şenliği’ne emeği geçenleri kutluyorum.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.