Hava Durumu

Bursalı’dan UÜ’ye huzurevi

Yazının Giriş Tarihi: 15.06.2015 07:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.06.2015 07:19
Bursalı sanayici Fuat Bursalı, Uludağ Üniversitesi’ne bir huzurevi yapacak. Kentimizin iş dünyasının kente olan katkısı devam ediyor.
Geçtiğimiz günlerde Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Yusuf Ulcay’ı ziyaret eden Fuat Bursalı, rektör hocaya hayırlı olsun dedikten sonra Uludağ Üniversitesi’ne modern bir huzurevi kazandırmak istediğini dile getirdi.
Bu olaydan büyük memnuniyet duyan Rektör Ulcay”Ben böyle bir şey talep etmeden sanayicimiz Fuat Bursalı’nın bu konuyu dile getirmesi beni fazlasıyla memnun etti. Kendisine teşekkür ediyorum.” dedi.
Öncelikli olarak üniversite mensup ve akrabalarının yararlanacağı bu modern huzurevi 2.5 milyon liraya mal olacak. Bu girişimle Bursa ,iş dünyasından Rektör Ulcay’ın seçilmesinin ardından ilk destek Fuat Bursalı’dan geldi.
Öncelikle Fuat Bursalı’ya ve Bursalı Ailesi’ne teşekkür ediyorum. Bursalı’nın başlattığı bu girişimin bereketli olmasını diliyorum.

DİSK 1970’i Bursa’da andı

15-16 Haziran 1970’te Türkiye’yi sarsan büyük işçi hareketi yaşanmıştı. DİSK bu hareketin yıldönümünü kutlamak için kendi söylemleri ile “metal direnişinin merkezi olan Bursa”yı seçmişti.
Dün  Kent Meydanı’nda bir araya gelen DİSK’e bağlı sendikalara üye işçiler, buradan Fomara Meydanı’na yürüdü.
Mitingde işçilere seslenen DİSK Genel Başkanı Kani Beko, büyük direnişin yaşandığı dönemde kötü çalışma koşullarına ve düşük ücrete karşı birçok fabrikada eylemlerin, iş bırakmaların yaşandığını hatırlatarak “Benzer gelişmeler günümüzde da yaşanıyor. Çünkü çalışma koşulları her geçen gün daha da ağırlaşıyor. İşte metal işçileri de bu koşulları değiştirmek için mücadeleye atıldılar” diye konuştu. 

Çakır: “Herkes ders çıkarmalı”

Hafta sonu DOSAB Genel Kurulu sırasında TOFAŞ’ın İnsan Kaynakları Direktörü ve DOSAB Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Çakır ile karşılaştık.
Havadan sudan konuştuktan sonra söz dönüp dolaşıp TOFAŞ ve Bursa’daki grevlere geldi. Burhan Çakır sohbet sırasında konuyu değerlendirirken şunları söyledi:
“Baştan aşağıya tüm paydaşların bu olaydan bir ders çıkarması ve de bu konunun özellikle de sosyolojik boyutunu en objektif ve  en sağlıklı biçimde analiz etmesi gerekir.”
Evet, bu sözlere katılmamak olası değil. Ezberlerin bozulduğu bir olay yaşadık. Her tarafın çıkarması gereken çok sayıda ders olduğuna ben de inanıyorum.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.