Hava Durumu

BUSİAD Başkanı Baylan’dan değerlendirme

Yazının Giriş Tarihi: 15.12.2014 07:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.12.2014 07:59
BUSİAD’ın geleneksel Çekirge Toplantısı Hilton Otel’de yapıldı. Toplantının açılışında bir konuşma yapan BUSİAD Başkanı Günal Baylan ekonomiyi şöyle değerlendirdi: “ Türkiye ekonomisinin, küresel risk iştahındaki artış ve petrol fiyatlarındaki gerilemeye paralel, gelişmekte olan diğer ülkelerden pozitif yönde ayrışabilir. Kamu maliyesinin geçmişe göre sağlamlığı, bankacılık sektörünün gelişmişliği ve duyulan güven olumlu sayabileceğimiz özelliklerimiz arasındadır. Yaptığımız analizden bir sonuç çıkarmak istersek, yapısal sorunlarımızla birlikte FED’in faiz artırımı riskini göz önüne aldığımızda 2015 yılı beklentimiz; 2014 yılı göstergelerinden daha alt seviyede olacağı doğrultusundadır.
Gelişmiş ekonomilerin de, bugünkü sorunlarının temelinde büyük ölçüde sanayinin ihmal edilmesi yatıyor. Ekonomik ve sosyal sorunların çözümü; özellikle ülkemiz için, yeniden sanayileşme yüzdesinin artışıyla mümkün olacak. Sanayide geleceğe yönelik strateji ve oluşumlara ağırlık vermek önceliklerimiz arasında olmalı. Hizmet sektörüne dayalı büyüme modelinin; istihdam ve gelir artışı sağlamadaki başarısızlığı açıkça görülüyor. Sanayileşmesini tamamlamadan, hizmet sektörüne geçiş bizim gibi gelişmekte olan ülkeler için gelecekte büyük sorun teşkil edecek.”
Baylan ayrıca, sanayi, üretim ve yatırım ortamını iyileştirmek için yapılması gerekenleri de anlatarak, düşük kur politikasında ısrarcı olunmamasını önerdi. Baylan şöyle devam etti:
 ‘’Dünya ve çevremizdeki ekonomik, askeri, politik gelişmelerle ilgili alınacak kararların, ekonomide yaratacağı baskıyla, içeride ve dışarıda ülkeye karşı güvensizlik yaratmamasına dikkat edilmelidir. Hukuk alanında toplumun tüm kesimini kapsayacak bir anayasa saygınlığımızı artıracaktır” 

Cem Kozlu ve karar

BUSİAD’ın geleneksel Çekirge Toplantısı’nın bu ayki konuğu Pegasus Hava Yolları ve Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Cem Kozlu’ydu.
Cem Kozlu, bu toplantıda “karar” başlıklı bir konuşma yaptı. Konuşmasında  işadamının ve sanayicinin, daha da ötesinde herkesin bir ürün değil, bir “karar ürettiği”ni dile getirdi. Yapılan seçimlerle bir karar verildiğini ve o kararın hayata geçirildiğini dolayısıyla iş hayatındaki herkesin özünde temel üretiminin karar olduğuna dikkat çekti.
Karar verme konusunu, yaşantısından ve dünyadaki bu alanda verilmiş çarpıcı örneklerle süsleyen Cem Kozlu, güzel bir konuşma yaptı.

Lions’lardan beyin fırtınası

Uluslararası Lions Çoğul Yönetim Çevresi 118 Konfederasyonu Danışma Kurulu 2. Toplantısı’nın ardından “Beyin Fırtınası” temalı panel gerçekleştirildi. 
Montania Otel’de gerçekleştirilen panelde, “Lions hizmetlerinde başarıyı nasıl yükseltebiliriz”, “Ülke koşulları çerçevesinde hizmet alanlarında nasıl etkili olabiliriz?” ve “Lions gönüllülerini nasıl artırırız?” gibi başlıklara sorulara yanıt arandı.
Bu panelde konuşan Lions 118-K Yönetim Çevresi Federasyon Başkanı Nejat Yahya, “Biz müzik ve kültüre çok önem vereceğiz. İnsanları bir araya getiren en büyük olgu; müzik, kültür ve sanattır” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.