Hava Durumu

BUSİAD’da Oya Yöney dönemi

Yazının Giriş Tarihi: 17.01.2012 09:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.01.2012 09:16
Cumartesi günü BUSİAD’da genel kurul vardı. BUSİAD herkesin bildiği gibi TÜSİAD’dan sonra kurulmuş Türkiye’nin ikinci sanayi ve işadamları derneği, aynı zamanda da Anadolu ‘da kurulmuş ilk dernek…
1 Ağustos 1978 tarihinde Doğan Ersöz başkanlığında 18 kişilik kurucular kurulunun müracaatı ile BUSİAD hayata geçiyor. Bu 34 yıllık onurlu tarihin içinde Doğan Ersöz, İsmail Hakkı Sezgin, Erol Türkün, Celal Beysel, Ali İhsan Yeşilova, Mehmet Arif Özer ve cumartesi günü yapılan genel kurulda seçilen Oya Coşkunöz Yöney, BUSİAD başkanlığı yapma mutluluğunu yaşıyor…
BUSİAD tarihi boyunca üyeleri arasında bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi parti yöneticileri çıkarmasına; cumhurbaşkanları, başbakanlar, genel başkanlar, bakanları ağırlamasına rağmen, siyaset arenası içindeki siyasi oluşumların hepsine, aynı mesafede durmayı bir ilke haline getirmiş bir kuruluş olarak görülüyor…
BUSİAD bünyesindeki 400’ye yakın üyesiyle, onların sahibi olduğu bini aşkın fabrikasıyla, 125 binlere yaklaşan çalışan sayısıyla, 10 milyar dolarlık ihracatı ile Bursa sanayi ve iş dünyasını temsil eden en büyük gönüllü sivil toplum örgütü…
Cumartesi günü yapılan BUSİAD genel kurulu farklı açıdan da, bir ilke imza atıyordu. BUSİAD’ın başına ilk kez bir bayan başkan seçiliyordu. Öncelikle BUSİAD’ın yeni başkanı Oya Coşkunöz Yöney ve çalışma arkadaşlarını kutluyorum…


Metroloji ve kalibrasyon

Önce sorularımızı soralım:
“Doğru ölçmeyen bir teşhis veya tedavi cihazı ile muayene ya da tedavi olmak ister misiniz? Pazardan aldığınız meyve sebzelerin bozuk bir terazi ile tartılmasını sineye çeker misiniz? Yükseklik göstergesi hatalı bir uçakla yolculuk etmek ister misiniz?
Hangi iş adamı hatalı ölçen bir cihazdan dolayı maddi ve manevi kayıplara kayıtsız kalabilir?Evimizde elektrik, su ve doğalgaz gibi hizmetlerin bedellerini tespit etmeye yarayan sayaçların kullanılan miktardan daha fazla değer göstermesini kabullenebilir misiniz?”
Bu sorulara ortak yanıtımız “Hayır” olacaktır…
TSE Bursa Kalibrasyon Müdürlüğü, bünyesindeki laboratuvar ve teknik olanaklar ile birlikteki uzman personeliyle, iş ve sanayi dünyasının gerek duyduğu birçok alandaki ölçüm ve kalibrasyonu yapacak konumda. TSE Bursa Kalibrasyon Müdürü  Mustafa Ekin başında bulunduğu laboratuvarın özelliklerini ve yapmak istediklerini şöyle ifade ediyor:
“Ölçümün doğru yapılması ise ölçüm cihazlarının kalibrasyon işlemlerinin doğru yapılması ile ilişkilidir. Bu durumda  kalibrasyon hizmeti; doğru referans, personelin yeterliliği,  ortam şartlarının kontrol altında tutulması ve metodun uygulanması ile mümkündür. Kalibrasyon ise muayene, deney, teşhis, tedavi, izleme, ar-ge ve tasarımda kullanılan ölçüm cihazları, dahili ve harici kalibrasyonda kullanılan referans standartların ilk alındığında, tamir, ayar, bakım sonrası, cihazın ölçüm sonuçlarının şüphe uyandırması durumunda ve belirlenen periyotlarda kalibrasyon yapılması veya yaptırılması gerekmektedir.
TSE Bursa Kalibrasyon Müdürlüğü olarak hedefimiz; ülkemizde kalibrasyon bilincinin yaygınlaşmasına öncülük etmek, kuruluşlar bünyesinde doğrulama ve kalibrasyonların yapılabilmesi için  laboratuvarların kurulması alt yapısının sağlanması, sunulan hizmetlerden faydalanmasını sağlamak bu sayede sanayimizin uluslararası düzeyde rekabetine katkıda bulunmaktır.”
Kolay gelsin diyorum…
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.