Hava Durumu

BUSİAD'dan ekonomi değerlendirmesi

Yazının Giriş Tarihi: 04.07.2017 08:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.07.2017 08:04

Kentimizin köklü ve saygın STK'larından ve ülkemizin ikinci SİAD'ı olan BUSİAD haziran ayı enflasyon değerlendirmesi yaptı.

BUSİAD Başkanı Günal Baylan, bu konuda şunları söylemekte:

"Haziran 2017'de tüketici fiyatlarının %0,27 düzeyinde düştüğü ve yıllık enflasyon oranının %10,90 düzeyine gerilediği gözlenmiştir. TCMB, haziran ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faiz oranını %8 düzeyinde sabit bırakmıştır.
TCMB'nin sıkı duruşu ile birlikte Türkiye'nin döviz kuru ve risk primi göstergelerinde olumlu bir seyir izlenmektedir. Bununla birlikte TL'nin istikrarlı seyri ve emtia fiyatlarındaki düşüşlerin enflasyona olan etkisi sınırlı düzeyde gerçekleşmiştir.
2017 yılı ilk çeyreğinde ekonominin bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %5 düzeyinde büyüdüğü görülmüştür. Büyümenin kaynaklarına bakıldığında, özel tüketim ve kamu harcamaları sırasıyla %5,1 ve %9,4'lük bir katkı verirken net ihracat Euro alanında gözlenen toparlanma ve özellikle otomotiv ihracatının katkısıyla %10,6 düzeyinde artış göstermiştir. Yatırımlar ise %2,2'lik düzeyle sınırlı artış kaydetmiştir. Bu haliyle 2017 yılı ilk çeyreğine ait büyüme kompozisyonu, dış talebin katkısıyla geçen yıldan farklılaşmaktadır.
Ekonomi yönetimi tarafından alınan destekleyici tedbirlerin etkisiyle büyümenin yılın tamamına olumlu yansıması beklenmektedir. "

Frida Bursa'daydı

Bu yıl 56.'sı düzenlenen "Uluslararası Bursa Festivali", Frida ile Ankara Devlet Opera ve Balesi'ni ağırladı.
İki perdede sahnelenen eser, Meksikalı Ressam Frida Kahlo'nun hayatından kesitler sundu. Usta sanatçıların dans performansının dikkat çektiği gösteride, Kahlo'nun resimlerine sinen imgeler de sahneye taşındı. Görsel bir şölene imza atılan programda sanatseverler sanatçıları alkışlarla ödüllendirdi.

Bursa müzeciliği

Tarihi Kentler Birliği'nin Eskişehir'deki bölge toplantısında, Bursa'da başlayıp güçlenen kent müzeleri yaklaşımı masaya yatırıldı.

Tarihi Kentler Birliği(TKB) bölge toplantısını Eskişehir'de yaptı. Toplantının ana teması "TKB Üyesi Belediyelerin Arkeolojik Mirası Bağlamında, Endüstri Mirası ve Kent Müzelerine Yaklaşımı" üzerineydi. Bu toplantıda, Bursa'da başlayıp güçlenen kent müzeleri yaklaşımı masaya yatırıldı.

Toplantıya Bursa Büyükşehir Belediyesi adına katılan Başkan Danışmanı ve Müzeler Koordinatörü Ahmet Erdönmez, kent müzesi ile başlayan sürece bugün Bursa'da onlarca yeni müzenin eklendiğini ve köy müzesi kavramının da Türkiye gündemine getirildiğini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.