Hava Durumu

BUSİAD’ın ekonomik değerlendirmesi

Yazının Giriş Tarihi: 06.01.2015 07:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.01.2015 07:51
BUSİAD Başkanı Günal Baylan,  ekonomi gündemindeki  gelişmeleri değerlendirdi. 
Merkez Bankası’nın aralık ayı toplantısında politika faizini yüzde 8.25’te sabit tutarak, faiz koridorunun alt ve üst bantlarında bir değişiklik yapmadığını belirten, Baylan şöyle devam etti:
“Dolayısıyla 2014, Türkiye ekonomisi için büyüme ve enflasyon arasında ikilemin yaşandığı bir yıl oldu. Özellikle 2012 yılından bu yana son derece zayıf seyreden özel sektör yatırımlarının artması ve büyümeye katkı vermesi açısından enflasyondaki düşüş sürecine paralel olarak Merkez Bankası’nın, faiz indirimi için sınırlı da olsa belirli bir manevra imkanına sahip oldu. Buna rağmen ülke içinde yaşanan siyasi gündemler, gerekse Rusya krizi ve yakın coğrafyamızdaki jeopolitik riskler ile FED’in 2015 yılı ortasında başlayacağı düşünülen faiz artırımları dikkate alındığında, özel sektör yatırımlarının belli bir süre daha artmasını beklemiyoruz.”
2014 yılı için öngörülen 166 milyar dolarlık ihracat hedefinin, ciddi bir sapmayla 157.6 milyar dolar olarak gerçekleştiğine de değinen Baylan, “İhracat 2023 yılı hedeflerinden uzak olsa da, bu konjonktürde başarıya imza atan ihracatçılarımızı kutluyoruz. 2015 yılı kolay bir yıl olmayacak.Büyüme performansımız için , uzun vadeli politikaların hayata geçirilmesi gereklidir.” diye konuştu.

BTSO ‘nun 2014 yılı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası 2014’te yoğun bir yıl geçirdi.
Yıl boyunca  2 binden fazla etkinliğe imza atan BTSO, yaklaşık 412 bin kişiyi ağırladı.
BTSO Oda Merkez Binası’na 250 çalışma günü içinde 300 bin kişi gelerek Oda hizmetlerinden faydalandı. 
Ayrıca, 75 binden fazla Bursalı vatandaş ise ramazan ayı boyunca 3 ayrı noktada düzenlenen ‘Ramazanda Birlikte Olalım’ iftar sofralarında bir araya geldi. 
Yıl boyunca Oda, günde ortalama bin 648 kişiyi ağırladı.

UİB 2014 ‘ü değerlendiriyor

Uludağ İhracatçı Birlikleri  bilindiği gibi Türkiye’nin 2014 yılı toplam ihracatında genel sekreterlik bazında ikincilik koltuğunu bırakmadı.
UİB Koordinatör Başkanı Orhan Sabuncu 2014 yılı ihracat performansını değerlendirip, 2015 yılı öngörülerini, yarın sabah UİB’de paylaşacak.
 Toplantıya Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Başkanı Orhan Sabuncu, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Pınar Taşdelen Engin, Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Şenol Şankaya, Uludağ Meyve Sebze Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Orhan Gençoğlu ve Uludağ Yaş Meyve Seb-ze İhracatçıları Birliği Başkanı Dr. Salih Çalı katılıyor.

BESAŞ’tan organik ekmek

BESAŞ, 35 yıldır Bursalılara yönelik sağlıklı, ekonomik ve güvenilir üretimler gerçekleştiriyor.
Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BESAŞ, sertifikalı, katkısız, tamamen doğal organik ekmek üretimine başladı.
BESAŞ, ürün yelpazesine organik ekmek ile yeni bir üye daha ekledi. 
BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş, 2010 yılında 5 olan ekmek çeşidini şu an 21’e çıkardıklarını hatırlattı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.