Hava Durumu

BUSİAD'ın genel kurulu yapıldı

Yazının Giriş Tarihi: 21.01.2020 08:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.01.2020 08:12

BUSİAD 1978 yılında Doğan Ersöz ve arkadaşları tarafından, TÜSİAD'dan sonra ülkemizin ikinci, Anadolu'nun ilk SİAD'ı olarak kuruldu. Anadolu'da ve kentimizde kurulan birçok SİAD'a model oluşturdu.

BUSİAD'ı kurulduğu günden beri izledim. Yaklaşık 10 yılı aşkın bir zaman diliminde danışmanlığını yaptım. Daha sonra da 2011 yılından beri üyesi olma onuru yaşıyorum. Doğan Ersöz'den sonra sırasıyla İsmail Hakkı Sezgin, Erol Türkün, Celal Beysel, Ali İhsan Yeşilova, Mehmet Arif Özer, Oya Coşkunöz ve Günal Baylan başkanlık görevlerinde bulundular.

Bir dönemler BUSİAD, cumhurbaşkanlarını, başbakanları, Bakanları ağırlayan efektif bir kuruluştu. Süreçte SİAD sayısı sadece Bursa özelinde 100'e ulaştı. Hal böyle olunca BUSİAD'ında etkinliği doğal olarak azalmaya başladı.

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği, 42. Olağan Genel Kurulu, BUSİAD Evi'nde İbrahim Yaşar'ın Divan Başkanlığı'nda gerçekleştirildi. Divanda Ayhan Korgavuş ve bendeniz de yer aldık. 200'ü aşkın üyesi bulunan BUSİAD'ın genel kuruluna yaklaşık 40 kişi katıldı. Eski başkanların hiçbirini orada göremedim.

Genel Kurul'da 2018 yılı Ocak ayında göreve seçilen Ergun Hadi Türkay başkanlığındaki Yönetim Kurulu ibra edilirken, tek listeyle gidilen seçimden Türkay, ikinci dönem için de güvenoyu almış oldu.

Buna göre, Ergun Hadi Türkay başkanlığındaki yeni yönetim kurulu Burhan Çakır, Gonca Yerliyurt, Mustafa Bulut, Mustafa Ekinci, Osman Nemli, Selim Akbaş, Selim Tarık Tezel, Sevda Keskin Gülmez, Sezai Sezer, Tuncer Hatunoğlu, Uğur Urkut ve Veda Girgin Eroğlu'ndan oluştu.
BUSİAD'ın yeni yönetimine başarılar diliyorum.

BEBKA VE BURSA TURİZM ÇALIŞMALARI

Bursa'nın katma değer üreten kurumu BEBKA turizm üzerine önemli bir çalışma yürütüyor. Bursa Büyükşehir, Bursa Valiliği, Bursa Kültür, Turizm ve Tanıtma Birliği, BEBKA ile birlikte "Bursa Turizm Tanıtım ve Marka Stratejisi" oluşturmak için önemli çalışmalara imza atıyor.
Bu çalışmaları bir ayağı Amerika'da olan I Mean It şirketi yürütüyor. İşte bu çalışma kapsamında da çeşitli Odak Grup Toplantıları yapılıyor. Bu toplantıların birine ben de davetliydim. Geçtiğimiz hafta içinde Tayyare Kültür Merkezi'nde bu çalışmayı gerçekleştirdik.
Önce bu çalışma kapsamında gelinen aşama paylaşıldı. Sonra ilgili sektör temsilcilerinin görüş ve değerlendirmeleri alındı. Güzel bir çalışmaydı.

Bizler de konu ile ilgili düşüncelerimizi paylaştık.Kolaylıklar diliyorum.

BİLİME ÖDÜL VAR

Bilim ve Teknoloji Merkezi tarafından düzenlenen Bursa Bilim Festivali, Türk Hava Yolları isim sponsorluğunda, Milli Eğitim Bakanlığı ile Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA)'nın desteğiyle 20-23 Nisan 2020 tarihlerinde TÜYAP Fuar Alanı'nda gerçekleştiriliyor.
9. THY Science Expo'nun bu yılki ana teması 'uzay ve havacılık' olarak belirlendi.

Projelere toplamda 103 bin lira para ödülü dağıtılacak. Para ödülünün 45 bin liralık kısmı, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından karşılanacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.