Hava Durumu

BUSiAD’ın vefa gecesi

Yazının Giriş Tarihi: 27.09.2014 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.09.2014 08:00
BUSİAD, Almira Otel’de düzenlediği gece ile hayattaki hem kurucu üyelerini, hem de 30 yılı aşkın bir süredir üye olanları onurlandırdı.
1978 yılında Türkiye’nin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla kurulan Anadolu’nun ilk, Türkiye’nin ise ikinci SİAD’ı olan Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği kısa adıyla BUSİAD, 30 yıl ve üzerinde emek, katkı ve değer veren kadim üyeler için özel bir gece düzenlendi.
Bu özel gece duygulu sahnelere neden oldu.
İzlenen Dünden - Bugüne 1978-2014 filminin ardından tek tek kadim üyeler sahneye alındı,  özel rozet, özel plaket ve çicek takdim edildi. 
Üyeler duygularını dile getirdi. Sonra da toplu fotoğraf çekildi.
Bu gecede üyelere plaketlerini, Bursa Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, BUSİAD?Başkanı Günal Baylan ve eski başkanlar Mehmet Arif Özer ile Erol Türkün verdi.

Günal Baylan ne dedi?

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan törende yaptığı  konuşmada gecenin önemine değinerek şunları söyledi:
“1978 yılında şehrimiz sanayi ve iş insanlarından vizyoner bir grup büyüğümüz, gönüllü yapı altında örgütlenip, kapalı ekonomilerin verdiği sıkıntılara ortak akılla yaklaşıp, çözüm önerileri getirmek için bir araya geldi ve BUSİAD’ı kurdu. 
Bu güçlü birlikteliğin bugünlere başarıyla gelmesinin nedeni ise birbirine her zaman destek veren, uzlaşan ve kenetlenerek sorunları tespit eden BUSİAD’ın değerli üyeleridir.
BUSİAD’da bugüne kadar görev alan yönetim kurulları da bu güçlü desteği en iyi şekilde değerlendirerek, derneğimizi saygın ve örnek konuma getirdi. İyi ki varsınız, iyi ki yanımızdasınız” 

Kadim üyeleri

BUSİAD’ın kadim üyelerini ve kurucularını andığı gece çok neşeli geçti.
BUSİAD’ın hayattaki 30 yılı aşkın, 30 üye ve kurucuları şu isimlerden oluşuyor:
“Memduh Gökçen, Kemal Türkün, Ahmet Bayramoğlu, Ahmet Kurtcebe Alptemoçin, Mehmet Van, Hüseyin Zıngır, Nuri Nihat Aslanoba, Adnan Türkay,  İsmail Hakkı Sezgin, Burhanettin Ünal, Orhan Yıldırımçakar, Ergün İpekten, Aydın Topbaş, Vehbi Varlık, Yakup Altınöz, İsmet Çakan, Hüseyin Özdilek, Faik Özdemir, Rahmi Yaran, Feyzullah Doğru, Eser Ceyhan, M. Kemal Gürsel, Erdoğan Bilenser, Orhan Gençoğlu, Celal Sönmez,Işık Uğurtuğ, Şerif Arı, Celal Beysel, Hasan Filibeli, İbrahim Orhan.”

 BUSiAD’a saygıyla

BUSİAD, iş dünyasının gönüllü örgütleniş sürecinde Anadolu’ya model olmuş bir sivil toplum örgütüdür.
Öncülüğü ve Anadolu’da ilk olmasının dışında çeşitli illerdeki SİAD’ların kuruluşlarına da katkı koymuştur.
Bunun dışında iş dünyasının federasyonlaşma sürecinde MAKSİFED’i kurmuş ve iş dünyasının ilk konfederasyonu olan TÜRKONFED’in kuruluşunda önemli rol oynamıştır.
Kendi ayakları üzerinde duran bağımsız ve tarafsız bir örgüt olan BUSİAD?1978 yılından bu yana  Bursa ve ülkede çeşitli etkinliklerde başrol oynamıştır.
BUSİAD’a saygıyla diyorum.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.