Hava Durumu

BUÜ eğitim modeli açıklandı

Yazının Giriş Tarihi: 09.09.2020 08:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.09.2020 08:04

Koronavirüs nedeniyle herşey sil baştan planlanıyor. Bu bağlamda da eğitim ile ilgili kurumlar da yol haritalarını çiziyor. Kısa bir süre önce COVİD Bilim Kurulu, YÖK'e yüksek öğretimin online yapılması önerisinde bulundu. Bu kapsamda üniversiteler eğitim modellerini belirlemeye başladı.

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında, güz yarıyılında uygulama içeren programlar ile lisansüstü programlarda "karma eğitim (hibrit)", diğer programlarda ise "uzaktan eğitim" yöntemlerinin uygulanmasını kararlaştırdı.

BUÜ'DE GÜZ DÖNEMİ EĞİTİMİ

Rektör Prof.Dr.Ahmet Saim Kılavuz, 4 Eylül'de yaptığı twitter paylaşımında şöyle demişti:

"Önümüzdeki güz döneminde derslerin hangi yöntemle yapılacağını senato toplantımızda kararlaştırmıştık. Ancak az önce YÖK Başkanlığı'ndan gelen bir yazıyla Sağlık Bakanlığı'mızın derslerin mümkün olduğunca yüzyüze yapılmaması önerisi getirdiğini öğrendik.

Bu kapsamda konunun Pazartesi günü yeniden değerlendirilmesi zorunluluğu doğmuştur. Birinci önceliğimiz başta siz sonra tüm insanlarımızın sağlığıdır. Hepimiz için çok daha güvenli olan uygulamaları ele alacağımızı bildirmek istiyorum. Sağlıklı günlerde buluşmak dileğiyle."

Sonunda pazartesi günü Senato toplantısı gerçekleşti. Senato kararlarını pazartesi akşamı BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, sosyal medya hesabından yayınladı. Yayında Üniversite Senatosunun 2020-2021 eğitim öğretim yılı güz yarıyılı öğretim süreçlerine ilişkin kararlar vardı. Kararlar şöyle:

"Yüksek lisans ve doktora eğitimleri, tüm enstitülerde karma eğitim olarak uygulanacak. Teorik dersler ve teorik ders ile bütünleşen laboratuvar uygulamaları, uzaktan öğretim yolu ile çevrim içi yapılacak.

Üniversitenin Tıp, Diş Hekimliği, Sağlık Bilimleri, Veterinerlik, Ziraat, Spor Bilimleri, Güzel Sanatlar fakülteleri, Fen-Edebiyat Fakültesinin fen bölümleri ile Eğitim Fakültesinin güzel sanatlar bölümleri ve devlet konservatuvarında karma eğitimle hizmet verilecek.

Mühendislik, Mimarlık, İktisadi ve İdari Bilimler, İlahiyat, Hukuk, Fen-Edebiyat fakültelerinin edebiyat bölümleri, Eğitim Fakültesinin güzel sanatlar dışındaki bölümleri ve İnegöl İşletme Fakültesinde uzaktan eğitime geçilecek.

Yabancı Diller Yüksekokulu, Teknik Bilimler, İnegöl, Karacabey, Harmancık meslek yüksekokullarında karma eğitim, diğer meslek yüksekokullarında uzaktan eğitim uygulaması yürütülecek.

Bazı programlardaki klinik uygulama veya intörn eğitimleri, pandemiden korunma, fiziki koşullar ve öğrenci sayıları dikkate alınarak seyreltilmiş gruplar ile dönüşümlü olarak ilgili fakülteler tarafından planlanacak. Salgın koşulları ve korunma kuralları dikkate alınarak yapılacak karma eğitime dahil olacak bölümlerin bu uygulamayı hangi şartlarda ve nasıl yapacakları, yönetim tarafından internet sitesinde ayrıntılı şekilde duyurulacak."

SONSÖZ

Sağlığımız ve geleceğimizin sağlığı herşeyden önemli. Bursa Uludağ Üniversitesi öğrencilerine 2020-2021 eğitim yılında başarılar diliyorum.

Gençler gençliğinize güvenmeyin, önlemlerden vazgeçmeyin. Yoksa hayatınızdan veya sevdiklerinizin hayatından vazgeçerseniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.