Hava Durumu

BUÜ Tıp Fakültesi ve geleceğin hekimleri

Yazının Giriş Tarihi: 03.02.2021 08:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.02.2021 08:10

Ülkemizde tüm meslekler içinde, sayısının ihtiyacın altında olduğu tek meslek hekimlik. Bir süre sistemli/sistemsiz yıpratılmaya, itibar kaybettirilmeye çalışılan ve saldırılara uğrayan -hâlâ da uğrayan- bu meslek grubunun değeri ne yazık ki pandemi sürecinde belki gerçekten, belki zorunluluktan biraz anlaşılır hale geldi.
Bu zorlu eğitimin ne olduğunu gerek temel eğitim, gerekse uzmanlık sürecinde bir ebeveyn olarak yaşadım. Çok sayıda hekim tanıyan, hekim dostu, arkadaşı ve çok sayıda hekimden eğitim alan bir kişi olarak, çocuğumun bu süreci mesleğe olan saygımı bir kez daha artırdı.
Dün sosyal medyada Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Türk İmmünoloji Derneği Başkanı Prof.Dr.Barbaros Oral hocanın bir paylaşımını gördüm.

ÖĞRENCİLERİN KLİPLİ MESAJI

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencileri, hocalarına harika bir sosyal medya mesajı göndermişler. Öğrenciler bu zorlunun ötesinde diye tanımlayabileceğim süreçte hem pandemi ile uğraşan, hem de öğrencilerine yüz yüze/uzaktan eğitim vermeye çalışan hocalarını duygulandırmışlar. Mesaj şöyle:
"Evde kaldığımız, derslerimize uzaktan devam ettiğimiz, üniversitemizi, fakültemizi, hocalarımızı, arkadaşlarımızı özlediğimiz bu zor zamanda bizler enstrümanlarımızdan ve müzikten uzak kalmak istemedik. Bir yandan salgınla mücadele eden bir yandan da derslerimize giren hocalarımız için, derslerden ve sınavlardan bunalan sizler için bir çıkış kapısı olması amacıyla keyifli bir işe imza attık. Biz yaparken çok eğlendik umarız siz de eğlenirsiniz. Korona bizi ayırsa da müzik birleştirir diyoruz, iyi seyirler..."
Bu güzel mesajı harika bir kliple de süslemişler. Keşke bu satırlardan size dinletme olanağım olsaydı.

SON SÖZ

Biz baby boomer kuşağı olarak bir alanda derinliğine uzmanlık sahibi olmanın çok değerli olduğu paradigması ile büyüdük. Bu değerli bir şeydi ama 60 küsur yıllık yaşamım içinde süreçte bir alanda uzmanlaşmanın dışında, diğer alanlarda da çalışmış olmanın, bir bağlamda inter disipliner çalışmanın önemini kavradım.
Temel farklılığımın da bu alanlar arasındaki bazı konuları uzmanlık alanıma transfer edebilme becerim olduğunu gördüm.
Bu nedenle tıp eğitimi gören öğrencilerin farklı alanlardaki uğraşlarının çok değerli olduğuna inanıyorum.
Tıp eğitimi görmedim ama eğitimini gördüğüm spor bilimleri alanında, ilk doktora yapanlar bizler olduğumuz için, hem lisans, hem yüksek lisans, hem de doktora eğitimim sürecinde çok değerli hekimler hocalarım oldu.
Doktoramı rahmetli Prof.Dr.Üstün Korugan gibi bir değer ile yapma fırsatım oldu. Prof.Dr.Nurettin Sözen, Prof.Dr.Kut Sarpyener, Prof.Dr.İlhan Eralp, Prof.Dr. Selçuk Erez, Prof.Dr.Kemal Alemdaroğlu, Prof.Dr. Recep Doksat, Prof.Dr.Gülnur Yiğit, Prof.Dr.Nevzat Baban, Prof.Dr.Özcan Köknel gibi çok değerli hocalarımız oldu. Ve onların hepsinin tiyatro, müzik, resim gibi farklı alanlarda çalışmaları olduğuna tanık oldum.
Geleceğin hekimlerini kutluyorum.

PANDEMİ ÖTESİNDE: DÜNYA VE TÜRKİYE

BUSİAD'ın geleneksel etkinliği olan Çekirge Toplantıları pandemi nedeniyle online olarak devam ediyor. Her ne kadar yüz yüze toplantıları özledimse de, koşullar bunu gerektiriyor.
Yarın 19:00'da zoom üzerinden BUSİAD değerli bir konuşmacıyı ağırlayacak. Dr. Bahadır Kaleağası bizleri "Pandemi ötesinde: Dünya ve Türkiye" başlıklı bir webinar/söyleşi ile aydınlatacak.
İlgilenenlere duyurulur.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.