Hava Durumu

Büyükşehir'den Erdoğan hazırlığı

Yazının Giriş Tarihi: 14.07.2020 07:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.07.2020 07:57

Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'ya geliyor. Bilindiği gibi Erdoğan, Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş(TOGG) tarafından inşa edilecek yerli otomobil fabrikasının temel atma törenine katılacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geliş haberi üzerine Bursa'da yoğun bir hareketlilik yaşanıyor. Hem programının netleşmesi bekleniyor, hem hazırlıklar yoğun biçimde aralıksız sürdürülüyor.


Kuşkusuz AK Parti Bursa Teşkilatı'ndaki yoğunluğun dışında Bursa Büyükşehir Belediyesi de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelişi nedeniyle yoğun bir telaş yaşanmakta.
Cumartesi temeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılacak yerli otomobil fabrikasının helikopter pisti, otopark alanı ve bağlantı yolları, Büyükşehir Belediyesi tarafından asfaltlanıyor. Çalışma tamamlandığında yaklaşık 7 bin metrekarelik alan sıcak asfaltla kap-lanmış olacak.
TOGG tarafından, Gemlik ilçesi Haralar bölgesinde yapılacak ve doğrudan 4 bin 323 kişiye istihdam sağlayacak fabrika 22 milyar TL'lik öngörülen yatırımla inşa edilecek.


Ayrıca, Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri, aynı gün açılışının yapılması beklenen Gökmen Uzay ve Havacılık Eğitim Merkezi'nin de otopark alanı ve bağlantı yollarındaki 18 bin metrekarelik sıcak asfalt kaplama çalışmasını hızla sürdürüyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'ya helikopterle gelip, helikopterle dönecek.
Parti merkezini ziyaret edip, etmeyeceği daha belli değil.

BUÜ'NÜN BELLEĞİ DİGİTALDE

BUÜ; önemli bir adım atarak, belleğini digital ortama taşıdı. Bu kapsamda Bursa Uludağ Üniversitesi'nin (BUÜ) kurulduğu ilk günden itibaren 15 yılı dolduran tüm Senato, Yönetim Kurulu, Fakülte Kurulu, Akademik Genel Kurul vb. tüm kararları taranarak dijital ortama yüklendi.
Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı'ndan tüm üniversitelere gönderilen yazıyla "Arşiv Belgesi" vasfına haiz Senato, Yönetim Kurulu, Fakülte Kurulu, Akademik Genel Kurul vb. kurullara ait kararlardan 15 yıllık süresini tamamlayanların devredilmesi talep edildi. Delil niteliğine sahip bu kararlar, Bursa Uludağ Üniversitesi'nin kuruluşundan bugüne kadar gerçekleştirdiği tüm faaliyetleri içeriyor ve aynı zamanda üniversitenin kurumsal hafızasını oluşturuyor.


BUÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı'nın önerisi ile kararlar Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı'na gönderilmeden önce tek tek taranıp elektronik bir arşiv oluşturuldu.
Çalışmanın üniversite tarihinde ilk kez yapıldığını aktaran BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, kararlarını devlet arşivlerine göndermeden önce tarayıp yedekleyen birkaç üniversite arasında yer aldıklarının da altını çizerek şunları söyledi:
"Sonuç olarak; üniversitemizin kuruluşundan bugüne kadar 15 yılı dolduran tüm Arşiv Belgesi vasfını haiz Senato, Yönetim Kurulu, Fakülte Kurulu, Akademik Genel Kurul vb. kurullara ait kararlara Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığımızdan talep edilmesi halinde ulaşılabilecektir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.