Hava Durumu

Çağdaş Eğitim Kooperatifi Ödülleri

Yazının Giriş Tarihi: 05.03.2020 08:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.03.2020 08:08

1995 yılında kentimizde kurulan, ülkemizin ilk eğitim kooperatifi olan Çağdaş Eğitim Kooperatifi, aynı zamanda üyelerine kâr payı dağıtmayan sosyal kooperatifçiliğin önemli bir mo-deli.
"Anaokulundan üniversiteye" sloganıyla yolculuğa çıkan ÇEK, bu hayalinin anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise kısımları ile kız ve erkek yüksek öğrenim yurdu ve de lisesi olmayan dağ köylerindeki kız çocuklarını ücretsiz olarak barındırıp, okuttuğu ortaöğrenim kız öğrenci yurdu ile büyük bölümünü hayata geçirdi.
ÇEK bildiğiniz gibi her sene eğitim ödülü veriyor. Bu ödüllerin 14.sü geçtiğimiz gün Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde verildi. Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin bu yıl kapsam değişikliğine giderek, "Eğitim", "Hizmet" ve "Teşvik" dallarındaki ödülleri sahiplerine verildi.

ÖDÜLLER
Bu yıl ÇEK Ödülleri'ni Prof. Dr. İoanna Kuçuradi, Prof. Dr. Ebru Aktan Acar (Eğitim), Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) (Hizmet), Osman Canik de (Teşvik) dalında ödül aldı.
Geceye, eski Milli Eğitim ve Milli Savunma Bakanı Turhan Tayan, eski Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ÇEK eski başkanları Fevzi Topçuoğlu, Korhan Durusoy, Nejat Vardar, Prof. Dr. Ulviye Özer, Ali Arabacı, Çanakkale ÇEK Başkanı Bilge Şimşek, yönetim ve denetim kurulu üyeleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile izleyiciler katıldı.

ÖDÜL VERİMİ
Açılış konuşması ardından Buğra Küçükkaya-lar, eski Milli Eğitim ve Milli Savunma Bakanı Turhan Tayan, eski ÇEK başkanları Korhan Durusoy ile birlikte Prof. Dr. Ebru Aktan Acar'a (Eğitim), Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eroğlu'na (Hizmet) ve Osman Canik'e (Teşvik) ödüllerini takdim etti.
Eski ÇEK Başkanı Prof. Dr. Ulviye Özer, rahatsızlığı nedeniyle geceye katılamayan Prof. Dr. İoanna Kuçuradi'nin ödülünü İstanbul'da verdi. Prof. Dr. İoanna Kuçuradi, Prof. Dr. Ebru Aktan Acar, Oya Eroğlu ve Osman Canik, ödüle layık görülmelerinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
Ödül alanları kutluyorum.

ÇEK BAŞKANI KÜÇÜKKAYALAR NE DEDİ?

Çağdaş Eğitim Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, törende yaptığı konuşmada, ÇEK ödüllerinin verildiği bu anlamlı gecede birlikte olunmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek şunları söyledi:
"Her şeyin temelinde eğitim olduğu düşüncesi ile kurulan ve çalışmalarını bu felsefe ile sürdüren Çağdaş Eğitim Koope-ratifi tüm eğitim kurumlarının başında eğitim birliğinin kurulduğu tarih olan 3 Mart ibaresi bulundurur. 96 yıllık süreçte eğitim ve öğretim ile ilgili önemli bir yol alınmasına rağmen, hâlâ atılması gereken çok adım, katedilmesi gereken çok mesafe vardır.

Bazı konularda ilerleyeceğimiz yerde geri gittik. Çağı yakalayamayan, ülkemizi ileri götüremeyen eğitim politikalarının yarattığı olumsuzlukların sonuçlarının uluslararası saygın kuruluşların açıkladığı raporlarla ortaya çıkıyor.
Bilim insanlarına, sanatçılara, yazarlara, gazetecilere değer verilmesi, korunup kollanması gerekir. Karşıt düşüncede olanların fikirlerini, açıklamalarını özgürce söylemesi ve tartışması gerekir. Birbirimize körü körüne karşıt olmamalı, bunu keskinleştirip bir yaşam felsefesi haline getirmemeliyiz, hoşgörülü olmayı bırakmamalıyız."

SUNAY AKIN VE GÖRÇEK

Törenin ardından sanatçı Sunay Akın, "Görçek" isimli gösterisini sahneledi. Anadolu'nun ilk çağlarından Cumhuriyet'e izleyicileri harika bir tarihi yolculuğa çıkaran Sunay Akın, salonu hınca hınç dolduran izleyicileri zaman zaman hüzünlendirdi, zaman zaman da kahkahaya boğdu.
Oyunun bitimiyle birlikte izleyiciler, Sunay Akın'ı dakikalarca ayakta alkışladı. Muhteşem gece, ÇEK Başkanı Buğra Küçükkayalar'ın Kır Çiçeği Elif Görel ile birlikte Sunay Akın'a çiçek takdimiyle sona erdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.