Hava Durumu

Calvino’nun Gölgesi

Yazının Giriş Tarihi: 02.02.2016 07:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.02.2016 07:37
Italo Calvino, İtalyan bir yazar. Kendisinin en tanınmış eseri’’ Bir kış gecesi eğer bir yolcu’’ isimli romanı. Yorumcular uluslararası platformda beğenilen bu eser için “Çağdaş İtalyan romanının kapandığı ‘in’ den çıkmasına katkıda bulunmuş bir yapıt” değerlendirmesi yapıyor. Roman içinde bitmemiş 10 roman var.
Bursalı 12 fotoğraf sanatçısı Yalçın Savuran’ın yürütücülüğünde bitmemiş 10 roman olan romandan kendilerine özgü birer öykü çıkarırlar. Daha sonra da bu öyküleri fotoğraflarla anlattılar. 
Ve sonuçta ortaya “Calvino’nun Gölgesi” adını taşıyan bir  fotoroman çıkar.
Bu çalışmalar Nazım Hikmet Kültür Evi’nde 27 Şubat’a değin sergileniyor. Sergi Yalçın Savuran’ın eşi Esra Tözün tarafından hayata geçirildi.
Bu sergiyi ve projeyi hayata geçiren 12 fotoğraf sanatçısı ise şunlar:
“Emine Ay Erol, Fatoş Pekseren, Filiz Bozdere, Gülşah Özerel  Yılmaz, Hakkı Arca, Hülya Hacızade, İsmail Şeker, Nevzat Mutlu, Pelin Yılmaz, Selma Mercan, Tuğba Erdem, Zekiye Sayar.”
Sanatçıları kutluyorum.

Erceiş Ailesi’ne başsağlığı


Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı  ve Orsez Şirketleri’nin kurucusu Ahmet Sezgi Erceiş aramızdan ayrıldı.
Erceiş, dün Hasanağa’da düzenlenen törenin ardından, Fatih Sultan Mehmet Camii’nde kılınan cenaze namazını müteakip, Çağrışan Köy Mezarlığı’na defnedildi.
Erceiş Ailesi ve Hasanağa OSB’ye başsağlığı diliyorum.

Gölyazı, Bozbey ve Karaloğlu


Gölyazı, Bursa’nın çok önemli bir değeri. Nilüfer Belediyesi ve Bursa Vali-liği bu değerin ortaya çıkarılması için el ele verdi. 



Başkan Mustafa Bozbey ve Vali Münir Karaloğlu, Gölyazı’da incelemelerde bulundular.
Gölyazı’nın hem tarihi hem de coğrafi yapısıyla Bursa’nın en önemli merkezlerinden biri olduğunu belirten Bursa Valisi Münir  Karaloğlu, “Gölyazı ve çevresi, doğal yapısı korunarak daha güzel ve çekici bir hal alacaktır” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.