Hava Durumu

ÇEK’in Kırçiçekleri yeni yurtta

Yazının Giriş Tarihi: 30.10.2014 07:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.10.2014 07:27
Çağdaş Eğitim Kooperatifi yeni bir kurum kazandı. Bursa’nın aydınlık             yüzü Çağdaş Eğitim Kooperatifi kurumlarına yeni halka daha ekledi. Güler-Osman Köseoğlu Orta Öğretim Kız Öğrenci Yurdu Cumhuriyetimizin 91. kuruluş yıldönümünde kapılarını Kırçicekleri’ne açtı.
Bu güzel ve anlamlı günde üzücü olan yurdun yapılmasına kaynak yaratan Osman Köseoğlu’nun geçtiğimiz hafta aramızdan ayrılmasıydı. 
Evet, ÇEK dün mutluluk ve hüzünü bir arada yaşadı. 
Açılışa Bursa eski Valisi Orhan Taşanlar, CHP Bursa Milletvekilleri Turhan Tayan ve Sena Kaleli, Bursa eski milletvekilleri Ertuğrul Yalçınbayır, Yahya Şimşek, Ali Rahmi Beyreli, Hayati Korkmaz, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Müfit Parlak, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdülkadir Karlık da katıldı.
Rahmetli Güler-Osman Köseoğlu adına kızları Gül İpek Köseoğlu Şanlı çok güzel bir konuşma yaptı. 
Ben bir kez daha Güler-Osman Köseoğlu’nu rahmetle anarken, Köseoğlu ailesine ve Bursa İli Eğitim Hizmetleri’ne Yardım ve Eğitimi Geliştirme Derneği’ne teşekkür ediyorum.

Arabacı: “Hüzün ve sevinç bir arada”

ÇEK Yönetim Kurulu Başkanı Ali Arabacı, törende yaptığı konuşmada,  “Kırçiçekleri’ne yeni bir yurt kazandırmanın mutluluğunu yaşarken, yurdun yapımında maddi ve manevi desteğini esirgemeyen merhum Osman Köseoğlu’nu kaybetmenin hüznünü yaşı-yoruz” dedi.
Ali Arabacı, tam bir “imece” ile inşa edilen yurdun yapımına önemli bir katkı koyan merhum Osman Köseoğlu’na, Bursa İli Eğitim Hizmetlerine Yardım ve Eğitimi Geliştirme Derneği’ne, yerin tahsis ve kiralanmasına önayak olan Mustafa Bozbey ile imeceye destek olan kişi ve kurumlara şükranlarını sundu.
Ali Arabacı şunları söyledi:
“Yurdun temelinin, yok edilmek ve parçalanmak istenen bir dev-letin yeniden ayağa kalkışının simgesi olan 19 Mayıs’ta attık. Açılışını da, Atatürk’ün deyimi ile ‘en büyük bayramımız’ olan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yıldönümünde 29 Ekim’de yapılıyoruz. ÇEK yurtlarında kalan öğrencilerin bu anlamlı günlerin bilinciyle yetişti-riliyor.”

Kanlı Nigar muhteşemdi

Bursa Ahmet Vefik Paşa Devlet Tiyatrosu yeni oyunu Sadık Şendil’in Kanlı Nigar’ının prömiyeri gerçekleşti.
Bilindiği gibi Kanlı Nigar, Türk geleneksel tiyatrosunun önemli ve eşsiz bir eseridir.
Bursa Devlet Tiyatrosu Ahmet Vefik Paşa Sahnesi’nin 57. yılında bu çalgılı, şarkılı, gülmeceli, oyunu Ali Düşenkalkar’ın yönetmenliğinde sahneledi. 
Demet Oran, Ali Volkan Çetinkaya, Cem Arabacıoğlu ve Kemal Okur’un rol aldığı oyunun prömiyeri çok başarılıydı. 
Oyun 67 günde yapılan 52 prova ile sahnelendi.
Bize keyifli saatler yaşatan Bursa Devlet Tiyatrosu’nun tüm personeline teşekkür ediyoruz.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.