Hava Durumu

ÇEK Ödülleri belli oldu

Yazının Giriş Tarihi: 06.02.2021 08:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.02.2021 08:19

1995 yılında Bursa'da kurulan ülkemizin ilk eğitim kooperatifi olan sosyal kooperatif içerikli (üyelerine kar payı dağıtmayan) Çağdaş Eğitim Kooperatifi her yıl geleneksel olarak düzenlediği Eğitim Ödülleri'nin sahipleri bu yıl da belli oldu.

Bu ödüller süreç içinde evrilerek 3 ayrı kategoride verilmeye başlandı. Bunlar "Eğitim", "Hizmet" ve "Teşvik" alanında verilen "ÇEK Ödülleri"ni oluşturdu.

ÇEK ÖDÜLLERİ

Yılın ÇEK Ödülleri sahipleri şu isimler:

Salgın sürecinde yurt genelinde uzaktan eğitim sistemi içinde büyük uğraşlar veren, özverili çalışmalarda bulunan tüm öğretmenler adına ÇEK Eğitim Kurumlarında çalışan öğretmenler (Eğitim), sosyal sorumluluk projelerimize -Kır Çiçekleri Okusun Diye, ÇEK(İ)MECE- katkıları nedeniyle Yücel Edebali (Hizmet), ÇEK gönüllüsü Gazeteci -Yazar Ömür Kurt ile Öğretmen Elif Sağdilek (Teşvik) ödüle layık görüldü.

Yücel Edebali, İTÜ mezunu bir mühendis. Kendisi Amerika'nın New York kentinde yaşıyor. Enerji alanında faaliyet gösteren şirketi var. Edebali uzunca bir süredir, ÇEK'in sosyal sorumluluk projelerine ve de ÇEK'e maddi katkılar sağlamakta.

1982 yılında Samsun'da doğan Ömür Kurt, eğitim konusunda yaptığı çalışmalar ve bu konuya yönelik hazırlamış olduğu içeriklerle dikkatleri üzerine çekiyor. Gerek özgün akademik çalışmaları, gerekse kitapları ile eğitim dünyasına önemli katkılar koymakta. Gazeteci-yazar Ömür Kurt, ayrıca ÇEK'in sosyal sorumluluk projelerine, gönüllü katkılar koymakta.

Başarılı çalışmaları ile dikkati çeken öğretmen Elif Sağdilek, Şehit Hüseyin Akyüz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde matematik öğretmeni.

Kuruluş felsefesi olarak çağdaş, bilimsel, laik, demokratik ve eğitim konularında toplumu bilinçlendirmeyi, Öğretim Birliği ilkelerine sahip çıkmayı görev edinen Çağdaş Eğitim Kooperatifi, ödüllerini, "eğitim konularına çaba harcayan, özveride bulunanları onurlandırmak ve topluma tanıtmak" amacıyla vermekte.

ÇEK üyeleri, eğitim ve öğretimle ilgili kişi, kurum ve kuruluşlar, diledikleri kişi, kurum ve kuruluşları aday gösterebiliyor, yönetim kurulu üyeleri ise aday olamıyor.

Ödüller, eğitim-öğretim kurumları yaptıranlara, eğitim-öğretim sorunlarının çözümünde özgün projeler üreten, uygulayan, inceleme, buluş ve yenilikler yapan, Öğretim Birliği ilkelerine uygun çalışmalar yapan, ulusal eğitim konularında yayın yapan, kitap yazan kişi, kurum ve kuruluşlara veriliyor.

Ne yazık ki bu yıl da salgın koşulları nedeniyle tören yapılamayacak. Etkinlik, 3 Mart 2021 tarihinde ÇEKTV Youtube kanalı üzerinden yayınlanacak.

SON SÖZ

Pandemi süreci bize birçok şey öğretti. Ayrıca, birçok gerçeği de gösterdi. Allah'ın verdiği aklı yok sayıp, o akıl yolunu kullanarak seçimler yapmayıp, sağlık kurallarına uymayan, "kaderimde varsa çekerim" diyen her yaşta eğitimli, eğitimsiz insanları gördük.

Bilimin ne kadar değerli ve önemli bir şey olduğunu gördük. Sağlık ve eğitim sistemimizi test ettik.

Tüm bu deneyimleri görmemezliğe gelen, vurdumduymazca davranan insanlarımıza sadece acıyorum.

.....

Ben öncelikle bu zorlu pandemi sürecinde, ülke çapında uzaktan eğitim vererek, gecesini gündüzüne katan, nerede ise her dakikası dolu olan, bu yoğun çabaya rağmen bazı kişilerce "öğretmenler evde yatıyor" diye algı yaratılan, tüm vefalı öğretmenlerimizi saygıyla anarken, süreçte kaybettiğimiz öğretmenlerimizi de rahmetle anıyorum.

Eğitime gönül veren, bilgisi, deneyimi, fikri, ilişkileri, maddi kaynakları ile ülkemiz eğitimine katkı koyan herkese saygıyla diyorum.

ÇEK Ödüllerine layık görülenleri gönülden kutluyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.