Hava Durumu

CHP büyük kurultaya doğru

Yazının Giriş Tarihi: 14.01.2016 07:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.01.2016 07:48
Anamuhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi, bu haftasonu büyük kurulta’ya gidiyor. Cumartesi günü Genel Başkan seçilecek, Pazar günü de büyük tartışmalara yol açan Parti Meclisi seçimi olacak.

Bu süreçte CHP Genel Başkanlığı için Muharrem İnce, Umut Oran ve Mustafa Balbay adaylığını açıklamıştı. İnce ve Oran çekildi. Balbay’dan bir ses çıkmıyor. Ama görünen o ki CHP büyük kurultayda bir genel başkanlık yarışı olmayacak. Mevcut genel  başkan Kemal Kılıçdaroğlu yeniden seçilecek. Ama esas yarış pazar günü yapılacak olan Parti Mecilisi’nde geçecek. 
Beğenin, beğenmeyin CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte bir değişim başladı. Bu değişimin yeterliliği elbette tartışılır ama değişim başladı.

Bu noktada sadece laiklik ve Cumhuriyet eksenine sıkışmış statükocu yapı ile değişim isteyen yapı arasında büyük bir çatışma var.
Önseçimler, sosyal ve ekonomik konularla yoğunlaşmış seçim vaatleri CHP’de alışmadığımız, değişimlerdi.
Değişimin önünde durulmaz, şimdi değişim PM’de de bekleniyor.

Esas yarış PM’de

Bu hafta sonu Ankara Spor Salonu’nda  yapılacak genel kurulda 1100 civarında delege oy kullanacak. Kurultayda Bursa’dan da 36 delege ve 5 milletvekili olmak üzere 41 kişi oy kullanacak.
Pazar günü yapılacak Parti Meclisi seçiminde ise 60 kişiden 52’si seçilecek, 8 kişi Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu’ndan gelecek.
Bakalım Bursa’dan kim girecek?

Özdemir yollarda çalışıyor

CHP içinde değişimden yana olan bölgelerden biri de CHP’nin Bursa’da yeni seçilen teşkilatı. CHP İl Başkanı Şadi Özdemir, CHP içindeki çalışma, yönetim sisteminden memnun olmayanlardan. Yenileşme isteyenlerden.
Bu noktada Şadi Özdemir il il geziyor. Özdemir son günlerde İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bolu, Ankara, Adana, Mersin,  Manisa  ve Balıkesir’deydi. 
Bakalım Büyük Kurultay sonuçları Şadi Özdemir’in yorgunluğuna değecek mi?
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.