Hava Durumu

CHP'nin Adalet Kurultayı'nın ardından

Yazının Giriş Tarihi: 31.08.2017 08:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.08.2017 08:09

Cumhuriyet Halk Partisi, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Ankara'dan başlayıp, İstanbul'da tamamladığı Adalet yürüyüşünün ardından 26-29 Ağustos 2017 tarihleri arasında Çanakkale'de Adalet Kurultayı düzenledi.
Bu kurultaya onbinlerce insan katıldı. Kurultay sonunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından bir sonuç bildirgesi açıklandı. Bildirgenin girişinde şu ifadelere yer verildi:
"Adaletin yok edildiği, korku, endişe ve çaresizlik duygusunun toplumu teslim aldığı bir süreçte milyonlar adalet için yürüdü.
Adalet yürüyüşü korku zincirini kırdı. Cesaret ve umudu ateşledi. Adalet yürüyüşüyle başlayan süreç adalet arayışının en geniş biçimde konuşulması, tartışılması, sonuçlar çıkarılarak hedefler saptanması için bir kurultay talebini ortaya koydu.
Dört gün süren kurultayımız bize demokrasi, adalet ve huzur ekseninde bir siyasi hat çizmiştir. Bu hat Türkiye'nin karanlıktan çıkış hattıdır. Bu hat demokrasi, adalet ve huzur isteyen herkesin ortak hattıdır."
Bu girişin ardından da aşağıdaki ana başlıklardaki görüşleri bildirgeye ekledi:
"Adalet mücadelesi meşrudur . 'Adalet hakkı' temel bir haktır. Bugün Türkiye'de adalet hakkı sistematik olarak ihlal edilmektedir. Adalet kurultayı bir kolektif demokratik güç yaratmıştır. Demokrasi, adalet ve huzur hareketi doğmaktadır."

1 Eylül Dünya Barış Günü

1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla, DİSK-KESK-TMMOB-TTB Bursa Bileşenleri ortak bir basın açıklaması yapacak.

Bugün yapılacak bu basın açıklaması saat 13.00'te BAOB Toplantı Salonu'nda gerçekleşecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.