Hava Durumu

Çin bizim pazarımız

Yazının Giriş Tarihi: 12.09.2014 08:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.09.2014 08:07
Türkiye Ev Tekstil sektöründe faaliyet gösteren firmalar, 27-29 Ağustos tarihlerinde UTİB öncülüğünde, İntertextile Shangai Home Textile 2014 Fuarı’na katılmıştı.
Türkiye’yi ev tekstilinin marka ülkesi haline getirmeyi amaçlayan UTİB, Çin’in Şangay şehrinde düzenlenen ve binden fazla uluslararası firmanın katıldığı İntertextile Shangai Home Textile 2014’e milli katılım organizasyonu düzenledi.
UTİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Nuri Canik, Pınar Taşdelen Engin ve UTİB Denetim Kurulu üyesi Ersan Özsoy’un da katıldığı     fuarın 2’inci gününde UTİB         tarafından gerçekleştirilen seminere, Osman Nuri Canik, Shanghai TBGS Lei Yan Feng, Shanghai Başkonsolosu Deniz Eke konuşmacı olarak katıldı. 
Osman Nuri Canik, “Fuarın Türkiye’nin Uzak Doğu pazarındaki ihracatını artırmasına önemli derecede katkı sağlayacağını” söyledi. 

UNESCO Dünya Mirası-Bursa

BUMİAD ve BALKANSİAD, “Unesco, Dünya Mirası - Bursa “ konulu bir panel düzenliyor.
17 Eylül’deki panel  BTSO Meclis Salonu’nda saat 14:00’te gerçekleştirilecek.
Panelin konuşmacıları ise  DMGD Başkanı Atilla Ege, DMGD Eğitim komisyonu Başkanı Bilge Akcan, ASPnet Türkiye Koordinatörü Prof.Dr.Çelik Tarımcı ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu’ndan Şule Ürün.
Bu toplantıda UNESCO Dünya Mirası şehirlerdeki tanıtım çalışmaları, kültür turizminin beklentileri, bu şehirlerdeki esnaf, yönetici ve iş dünyasının davranış biçimleri gibi konular masaya yatırılacak.
Ayrıca UNESCO kardeş okullar ağı ve UNESCO kardeş üniversiteler ağı konularına değilinecek.
İlgilenenlere duyurulur.

HSYK kavgası Bursa’da

Bursa Barosu 12 Ekim’de yapılacak HSYK seçimleri öncesi “HSYK ve Yapısı” konusunu yarın Bursa Akademik Odalar Yerleşkesi’nde  masaya yatırıyor.
İki oturumlu panelin ilkindeTBB Genel Sekreteri  Güneş Gürseler başkanlığında “HSYK I.Daire Başkanı İbrahim Okur, YARSAV, YARGISEN ve Demokrat Yargı Derneği” HSYK’yı tartışacak.
İkinci oturumda ise  Milliyet Gazetesi’nden Kemal Göktaş,  duayen avukat Turgut Kazan, gazeteci Ahmet Şık ve gazeteci Faruk Mercan konuşacak .
Cumartesi günü BAOB yerleşkesinde bana göre renkli saatler yaşanacak.
Bu tartışmaları dinlemek lazım.
Anlayan, anlamayan; bilen, bilmeyenin tartışığı bu konuyu uzmanlarından ve birinci ağızlardan dinlemek güzel olacak.

BTSO geç kaldı

Bursalı mucit Evren Yurttaş tarafından elektrik şebekelerinde yüksek gerilimden kaynaklanan sorunları önlemek için üretilen Trimbox cihazı, BTSO üyelerine yüzde 40 indirimli sunulacakmış. BTSO Başkanı Burkay, “İnovatif ürünlere desteğimiz sürecek” demiş.  
Burada BTSO ve Evren Yurttaş  geç kaldı.
Benim cep telefonu şyarj sırasında, yüksek fgerilimden gittikten sonra sen bunu icat ediiyorsun, sonra da BTSO ile anlaşma yapıyorsun.
Benim ne işime yarayacak? 
Bu işin esprisi tabi, kutluyorum.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.