Hava Durumu

Davut Gürkan'ı bekleyen sorunlar

Yazının Giriş Tarihi: 02.02.2021 08:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.02.2021 08:18

AK Parti'de il başkanı Ayhan Salman'ın yeniden aday olmayacağını açıklaması üzerine, AK Parti İl Başkanlığı'na Kızılay Bursa Şube Başkanı Davut Gürkan atanmıştı. Gürkan, partiyi pandemi nedeniyle ötelenen genel kurula götürdü ve tek adaylı genel kurul gerçekleşti. İl Başkanlığı'na Davut Gürkan seçildi.
TOFAŞ Spor Salonu'nda dün saat 12.00'de başlayan genel kurulda, AK Parti'yi önümüzdeki seçimlere taşıyacak kadrolar belirlendi. Bu kadrolar içinde yer almak, il yönetimine girmek amacıyla rekor sayıda bir başvuru yapılmıştı. Tam 400 aday başvuru yaptı.
Sonunda bu isimler ve bu isimlerin dışından bazı isimlerle bir il yönetimi ve diğer kurullar seçildi.

Öncelikle seçimin Bursa'ya hayırlı olmasını diliyorum. Çok zorlu bir dönemde partinin il başkanlığına seçilen Davut Gürkan'a da başarılar diliyorum. Dileğimiz iktidarın kaynakları aktarma konusunda, Bursa özeline daha fazla aktarma sağlaması. Bursa'nın dertlerinin ve sorunlarının Ankara'ya objektif biçimde aktarılması ve çözümü noktasında kentin ve iktidar partisinin her noktasındaki yönetim kadrosunun tek yumruk olması.

BURSA'NIN SORUNLARI

Bursa'nın gerçekten büyük sorunları var. Onlara şöyle bir göz atalım. Çünkü, bu sorunların hepsi AK Parti'nin, yeni seçilen il başkanı Davut Gürkan'ın kucağında.
Özellikle yerel yönetimlerin düzenlediği kültür ve sanat etkinliklerinde sadece kendilerine oy veren kesime yönelik etkinliklerin ağırlığı ve o düşüncenin dışında kimse yokmuş gibi davranması.
Bursa'nın yönetiminde yer alan isimlerin(bunu genel olarak söylüyorum, bürokratlar ve seçilmişler ve seçilmişlerin atadıkları) ağırlıklı olarak sadakat göz önüne alınarak, belirlenmesi, liyakata gereken önemin verilmemesi. Gelenin aynı görüşten de olsa kendinden önceki nerede ise tüm kadroları hallaç pamuğu gibi dağıtması. Özellikle Ankara'dan yapılacak atamalarda çok değerli bazı liyakat sahibi isimleri, kısır çekişmelere kurban edilmesi. Burada örnek verip, onları hedefe koymak istemiyorum. Bunları herkes biliyor.
Bursa'nın hava sorunu. Geleceğimize bırakacağımız berbat ettiğimiz havanın getirdiği birçok sağlık sorunu. Bunun giderilmesine yönelik yapılması gereken eylemlerin, siyasi kaygıları ve oy hesapları yüzünden yapılmaması.
Bursa'nın trafik sorunu. Arapsaçına dönen trafiğin alternatif ana arterler olmaması nedeniyle yarattığı sıkışıklık.
Bursa'nın imar sorunu. En basitinde elimizde kalan Yunuseli havaalanının yarısının Çevre Bakanlığı'na tahsis edilerek, imara açılacağının konuşulması. Sözde rekreasyon alanı yapılacaktı.
Bursa'nın sanayinin her türlü atık sorununun (kuşkusuz arıtma tesisleri olanları tenzih ediyorum) kente verdiği zararın, minimalize edilmesi.
Bursa'nın Uludağ sorunu. Yedi kocalı Hürmüz konumundaki büyük değerimiz Uludağ için gerekli adımların, hızlı bir biçimde atılmaması. Havanda su dövülmesi.
Bursa milletvekille-rinin, Bursa'nın sorunları ile ilgili olarak tek yumruk olmaması. Egolarını kenara bırakmayıp, küçük gruplaşmalar içinde olmaları. Milletvekillerinin, il başkanı ve belediye başkanları ile bir eşgüdüm içinde olmaması.
Bursa'da belediye başkanlarının da il yönetimi ve milletvekilleri ile uyum içinde olmaması, kendi başlarına hareket etmeleri.
Her ne kadar birinci parti olsa da partinin Türkiye genelinde olduğu gibi Bursa'da da oy kaybettiğini biliyor.
Bursa'da eski il başkanlarının, eski bakan ve milletvekillerinin dışlanmaları. Herkesin, birbirlerinin hata yapmasından memnunluk duymaları. Ve diğer sorunlar...

SON SÖZ

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan'a notum. Bunlar sadece genel olarak altını çizdiğim sorunlar, buraya yazılmamış birçok konu var.
Belki bunların tümünün, belki bir kesiminin, belki de hiçbirinin farkındasınız/ değilsiniz. Onu bilemem.
Ama bunların altından kalkmak, bunlara çözüm bulmak, koltuk kaygısına düşmeden sorunların üstüne gitmek, Bursa'daki bu dağınıklığı toparlamak zor iş.Kendisine bir anekdot ile başarılar diliyorum.
Merkel, iktidarı ve muhalefetiyle birlikte saygın bir biçimde uğurlandı. Merkel'in yerine geldiği Gerhard Schröder'in görevini bıraktıktan hemen sonrası İstanbul'da kalite kongresindeki bir konuşmada izlemiştim. Özetle şöyle demişti:
"Almanya için yapılması gerekenler vardı. Onları yaptığımda seçimi kaybedeceğimi biliyordum. Ama Almanya için bu reformları yapmam gerekiyordu ve yaptım."
Lütfen Bursa için yapılması gerekenleri yapın, bedeli ne olursa olsun ve böyle anılın. Kuşkusuz bu hizmete baş koymak, kolay değildir.
Bakalım sizi nasıl anacağız?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.