Hava Durumu

Davutoğlu’ndan, BBDSO’ya övgü

Yazının Giriş Tarihi: 14.12.2014 08:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.12.2014 08:27
2014 yılı Türkiye-Polonya İliş-kileri’nin 600. yıldönümüydü. Bu kapsamda 10 Nisan 2014’te Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde bir konser vermişti.
Pazartesi günü de BBDSO, Polonya Kültür Bakanlığı’nın davetlisi olarak Varşova’daydı.
Türkiye-Polonya İlişkilerinin 600. Yılı Kapanış Etkinliği kapsamında Ulusal Opera binasında 600. yıl konseri ve resepsiyonu gerçekleştirildi.
Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası , bu kapsamda muhteşem bir konser verdi. Konseri izleyenler arasında Polonya Başbakanı Ewa Kopacz, Başbakan Ahmet Davutoğlu,  Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Türkiye’nin Varşova Büyükelçisi Yusuf Ziya Özcan eşleri ile birlikte bu konseri izlediler.
Büyük alkış alan konser sonrası Başbakan Ahmet Davutoğlu, BBDSO’nun sponsoru Uludağ Premium’un sahibi ve Bursa Filarmoni Derneği Başkanı Ömer Kızıl’a şu değerlendirmeyi yaptı:
“Klasik müzik ile Türk müziği motiflerinin ortaklaşa sergilendiği böyle başarılı bir çalışma hiç izlememiştim. Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası’nı kutluyorum.”

Kurtulmuş’tan, Kızıl’a tebrik

Polonya’daki kapanış konserinde Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası Şef Oğuzhan Balcı’nın yönetiminde Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu ile İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu ve Mehter Takımı da eserlerini icra etti. 
Konser sonrası BBDSO’nun sponsoru Uludağ Premium’un sahibi ve Bursa Filarmoni Derneği Başkanı Ömer Kızıl, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile de sohbet etme olanağı buldu.
BBDSO’yu Polonya’daki konserinde yalnız bırakmayan Ömer Kızıl, Bursa’daki BBDSO’nun çalışmalarını Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a anlattı.
Kurtulmuş konseri çok beğendiğini dile getirdikten sonra Ömer Kızıl’ı kutladı.

UİB ve eğitim çalışmaları

Uludağ İhracatçılar Birliği eğitim çalışmaları büyük bir yoğunlukla devam ediyor. Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB), 2014 yılı içerisinde düzenlediği seminerlerle yaklaşık bin kişiye eğitim verdi.
Türkiye’nin 50 ilinde 3 bin 750 üyesi bulunan ve 2014 yılında da ihracatçı birlikleri arasında 2.’lik koltuğunu koruyan Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB), bu seminerleri “Üyesi olan ihracatçı firmaların küresel arenadaki rekabet gücünü ve pazar paylarını artırmak” amacıyla düzenledi.
Uludağ İhracatçı Birlikleri ‘nin 6 Ocak 2014’te “Gümrük Mevzuatı ve Uygulamaları” ile başlayan seminerler dizisi 17 Aralık 2014’te “Rusya Bilgilendirme Semineri” ve 18 Aralık 2014’ te “Belarus Bilgilendirme Semineri” ile sona erecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.